Bakanlar Kurulu Kararı Verdi! Türkiye'de Bir İlk Gerçekleşecek, Karyağmaz Köyü Taşınıyor

Türkiye'de büyük bir ilk yaşanıyor! Bakanlar Kurulu Kararı ile ilk kez bir köy tüm haneleri ile beraber başka bir mahalleye taşınıyor!
Bakanlar Kurulu Kararı Verdi! Türkiye'de Bir İlk Gerçekleşecek, Karyağmaz Köyü Taşınıyor

2010 senesinde Bakanlar Kurulu tarafından alınan yeniden kalkınması mümkün görülmeyen köylerin taşınmasına ilişkin karar kapsamında Balıkesir'in Dursunbey ilçesine bağlı Karyağmaz köyünün taşınmasına karar verildi. Karyağmaz Köyü Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Yalıntaş Mahallesi'ne taşınıyor!

Balıkesir şehir merkezine 110 KM, Dursunbey ilçesine ise 35 KM uzaklıkta yer alan ve 600 senelik köklü bir geçmişe sahip olan Karyağmaz Köyü, 1940'lı yıllarda bağlı olduğu Mustafakemalpaşa'dan ayrılarak Dursunbey ilçesine bağlanmıştı. Orman köyü statüsünde yer alan köyün yeniden Mustafa Kemalpaşa ilçesine bağlanması için de çalışmalar yürütülüyor.

İNŞAAT 4 SENEDİR SÜRÜYORDU!

Dev taşınma için hazırlıklar 4 sene önce başlarken taşınma için belirlenen alanda yeni inşaat çalışmaları başlamıştı. 700 dönüm büyüklüğe sahip arazi üzerinde yapılan çalışmalar kapsamında yeni nesil yerleşim modeline uygun yeni bir yerleşim alanı hazırlanıyor.

Söz konusu proje kapsamında belirlenen inşaat alanı üzerinde Karyağmaz Köyü sakinleri için 404 adet konut, 1 adet köy konağı, 100 ahır (farklı 2 tipte üretilecek), okul, cami, içme suyu, yol ve kanalizasyon ile yağmur suyu inşaatları da tamamlanmış durumda.

Kendisi de aynı köyde yaşayan Hazine ve Maliye Bakanlığı İç Denetim Koordinasyon Kurulu Başkanı ve eski AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Osman Sali proje hakkında açıklama yaparken söz konusu alanın bozuk orman sahası olduğunu belirterek orman mevzuatı kapsamında köyün taşınmasının Türkiye'de bir ilk olduğunu söyledi.