Balıkesir Edremit'te 3.601 Metrekare Arazi 43 Bin 300 TL'ye Milli Emlak'tan Satılık

Balıkesir'in Edremit İlçesinde imarsız arazi satışı yapılacak. İl Milli Emlak Müdürlüğünce gerçekleştirilecek satış işlemleri için kurum muhammen bedel ve ihale başvuru tarihlerini açıkladı.
Balıkesir Edremit'te 3.601 Metrekare Arazi 43 Bin 300 TL'ye Milli Emlak'tan Satılık

İmarsız Arazi yatırımı yapmak isteyenler için bulunmaz bir fırsat geldi. Milli Emlak Müdürlüğünce yayımlanan ve Basın İlan Kurumu'nca duyurulan bir satış ilanında, Balıkesir'in Edremit İlçesinde tam hisseli ve yaklaşık 3 bin 600 m2 büyüklüğünde bir arazinin elden çıkarılacağı bildirildi.

Kurum duyurusunda satış işlemlerinin ne zaman, nerede ve hangi satış usulü ile yapılacağını açıkladı.

İhaleye dair basın bilgilendirme açıklamasında "2 adet taşınmazın satış ihalesi 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45. maddesine göre Açık Teklif Usulü ile hizalarında belirtilen tarih ve saatte Edremit Kaymakamlığı, Milli Emlak Müdürlüğünde toplanacak komisyon huzurunda yapılacaktır." ifadeleri yer aldı.

BALIKESİR'DE SATILIK ARAZİ

Söz konusu arazi satış duyurusunda, ihale düzenlenecek gayrimenkullere dair tüm bilgiler yer aldı. Kurum iki adet gayrimenkul satışı yapacağüını duyurdu. Birinci duyuruda; Balıkesir Edremin Kadıköy Mahallesinde 208 m2 imarlı arsanın satışının yapılacağı ilan edildi. Bu arsa için 228 bin TL muhammen bedel açıklandı. İkinci duyuruda ise Balıkesir'in Halılar Mahallesinde 3.601 m2 tam hisseli imarsız arazi satışı yapılacağı açıklandı. Bu arazi için 43 bin 300 TL muhammen bedel açıklandı.

İhalelere başvuruda bulunacaklar için kurum bir satış tablosu hazırladı. Satış tablosunda gayrimenkullerin konumları ada parsel numaraları özellikleri ve muhammen bedelleri yer aldı.

O Satış Tablosu

Balıkesir Edremit'te 3.601 Metrekare Arazi 43 Bin 300 TL'ye Milli Emlak'tan Satılık

İHALEYE BAŞVURU YAPMAK İSTİYORUM DİYENLER

Balıkesir'de satışa çıkarılan arsa veya arazileri almak istiyorum ne yapacaklar?

Birinci işlem olarak vatandaşlar Basın İlan Kurumu yada Milli Emlak Müdürlüğü web sitelerinden ön satış metnine ulaşacaklar. Buradan araziler hakkında detaylı bilgiye ulaşılacak. Ardından kurumla iletişime geçilecek ve şartname alınacak. Şartnamede bildirilen geçici teminat bedeli ödenecek makbuzu kuruma iletilecek. Daha sonra diğer başvuru evrakları kuruma teslim edilecek ve başvurular tamamlanacak.

İhale ilanına gerçek kişi yada tüzel başvuru yapılabilir. Gerçek kişilerin başvurularının tamamlanabilmesi için gerekli evraklar "Yasal yerleşim yeri sahibi olmaları, tebligat için Türkiye'de adres göstermeleri,T.C. Kimlik Numaralarını bildirmeleri ve Nüfus Cüzdan suretini vermeleri" gerekmekte. Başvurular için daha detaylı bilgi edinmek isteyenler Edremit ve Havran Hükümet Konağı (Milli Emlak Müdürlüğü) adresinden şartnameye ulaşabilecekler.