Banyo tadilatı küçük bir servete mal olabilir! Klozet duşakabin banyo dolabı fayans fiyatları uçtu

Enflasyon rakamlarında yaşanan yükseliş pek çok üründe olduğu gibi inşaat malzemelerinde de rekor zamlara neden oldu. Özellikle de banyo mobilyaları, duş sistemleri ve setleri, Vitrifiyeler, klozet takımları rekor fiyatlara ulaştı.
Banyo tadilatı küçük bir servete mal olabilir! Klozet duşakabin banyo dolabı fayans fiyatları uçtu

Banyo tadilatı yapmak isteyen kişiler fiyatları görünce vazgeçmeye başlarken tedarikçi firmalar ise yılbaşı öncesi son fırsat uyarısı yaptı. Yılbaşının gelmesi ile fiyatlara zam uyarısı yapılırken 1 Ocak 2023 tarihi itibari ile pek çok inşaat malzemesine olduğu gibi banyo mobilya ve ürünlerine yüzde 20 ile 45 arasında zam beklendiği açıklandı.

Eskiden vakit bulamadığı ya da bütçesi yetersiz geldiği için tadilatını erteleyen kişiler daha önce aldıkları fiyatlarla yeni fiyat arasındaki farkı görünce tepki gösterirken satıcılar ise maliyetlerde yaşanan artışı öne sürerek zamları savundu. Daha 3 ay önce 2 bin 750 TL fiyat alınan bir klozetin fiyatının 3 bin 800 liraya ulaşması fiyatlarda yaşanan yükselişi gözler önüne seriyor.

BANYO MOBİLYALARI, DUŞAKABİN VE KLOZET FİYATLARI EL YAKIYOR!

Banyosunda tadilat yapmak isteyen kişiler çıkan toplam fiyat nedeniyle zorunlu olarak vazgeçerken orta sınıf bir markaya ait klozetin dahi fiyatının 3 bin 800 liraya çıkması vatandaşı zorluyor. Büyük yapı marketlerde montaj ve nakliye hariç fiyatlar bu seviyelerden başlarken bu rakama eklenen montaj ve nakliye fiyatları ile rakamlar 5 bin liraya kadar çıkıyor.

Banyo tadilatı küçük bir servete mal olabilir! Klozet duşakabin banyo dolabı fayans fiyatları uçtu

Yine banyo dolabı, duşakabin ve fayans ile beraber ortalama küçük bir banyonun bile tadilat maliyetinin işçilik dahil ortalama maliyeti 20 bin liraya dayanıyor. Yapı marketler de fiyatların yüksek olmasından şikayet ederek herkesin maliyet nedeniyle dükkanlardan elleri boş çıktığını belirtiyor.