Barcelona'da 2028 yılına kadar turistlere a ev kiralanması yasaklanıyor

Tüm dünyada büyük bir konut krizi yaşanırken Barcelona'da yaşanan krizin çözümü için yeni bir uygulamaya devreye giriyor. Turistlere konut kiralanması 2028 yılına kadar yasaklanıyor.
Barcelona'da 2028 yılına kadar turistlere a ev kiralanması yasaklanıyor

Pandemi dönemi, yaşanan iç savaşlar ve ülkeler arasında başlayan savaşlar dünyanın yapısını bozmuş, büyük bir ekonomik krizi ve göç dalgasını tetiklemişti. Yaşanan yoğun göçler konut sektöründe krizlere neden olmuş, ev fiyatları rekor seviyelere çıkmşıtı. Hem satılık hem de kiralık ev fiyatları astronomik rakamlara ulaşırken ülkeler yeni tedbirleri devreye almaya devam ediyor.

Konut krizi yaşanan ülkelerden biri de İspanya olarak öne çıkmıştı. İspanya'nın gözde yerleşim bölgelerinden biri olan Barcelona'da yaşanan krizin çözümü olarak turistlere ev kiralanması konusunda yeni yasak kararı gündeme alındı. Barcelona'da konut fiyatlarını düşürmek ve yerel halkın barınmasını desteklemek için bir dizi yeni tedbir devreye alınırken yabancılara kiralık ev konusunda da sert düzenlemelere gidilecek.

BARCELONA'DA TURİSTLERE KİRALIK EV YASAĞI GELİYOR!

Barcelona Belediye Başkanı Jaume Collboni yapmış olduğu açıklamayla "Barcelona'da yaşama hakkını garanti altına almak ve yıllardır yaşadığımız konut kriziyle etkin bir şekilde mücadele etmek istiyoruz. Bu nedenle belediye binasından harekete geçiyoruz: Barselona'da turistik apartman yok. Orada yaşamak için ev başına mevcut 10,101'i geri alacağız. Şehirde uygun fiyatlı konutların teşvik edilmesini etkili kılmak için yüzde 30 standardını geliştiriyoruz. Yönetim, toplum ve emlak sektörü barınma hakkını korumak için güçlerini birleştirmelidir. Barcelona'da konuta öncelik veriyoruz." diyerek yabancılara yönelik düzenlemeye gideceklerini ifade etti.

Şehirdeki turistik konutlar da kademeli olarak kaldırılacak ve yerlerine yerel hakkın yararlanabileceği ucuz sosyal konut projeleri inşa edilecek. Ucuz konutlarda yerel halka öncelik tanınacak. İspanyolların ucuz konutlara erişimleri kolaylaştırılacak. Barınma sorunu yaşanmaması adına sosyal projeler devreye alınacak.

Genel Yayın Yönetmeni