Başkasına Ait Tapu Sorgulama Nasıl Nereden Yapılır? 2022

Başkasına ait tapu sorgulama, T.C. ile şifresiz tapu sorgulama, adresten veya e-Devlet'ten tapu öğrenme, tapu kaydı öğrenme internette çok araştırılıyor. Peki en kolay tapu sorgulama nasıl olur?
Başkasına Ait Tapu Sorgulama Nasıl Nereden Yapılır? 2022

Vatandaşlar başkasına ait tapu sorgulama işlemlerinin nasıl yapılacağı ile kendi tapularının nasıl yapabileceklerini sık sık araştırıyorlar. Tapu sorgulama işlemleri için vatandaşların nasıl sorgulama yapabileceklerini ve kendilerine sunulan seçenekleri aktarıyoruz.

BAŞKASINA AİT VE KENDİ TAPU KAYDI SORGULAMA İŞLEMLERİ

Vatandaşlar kendilerine ait tapuların sorgulaamasını çok kolay bir şekilde yapabilirler. Kendi gayrimenkullerini,, üzerinde olan taşınmazları kontrol etmek isteyen vatandaşlar e-Devlet sistemini kullanabilirler. E-devlet sistemine kendi T.C. numaraları ve şifreleri ile giriş yapan vatandaşlar Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün hizmetleri üzerinden tapu kayıtlarını öğrenebilirler.

Bunun dışında e-Devlet sisteminin arama bölümüne tapu kaydı sorgualama yazıp arandığında ilgili hizmet vatandaşların önüne çıkar. Vatandaşlar sorgulama sonunda kendilerine ait tüm gayrimenkullerin listesini, hisse oranlarını öğrenebilirler. Vatandaşlar tapu kaydı sorgulama işlemlerini ayrıca WEB Tapu hizmeti üzerinden de öğrenebilirler. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'ne ait olan bu uygulama ile vatandaşlar tüm sorgulama ve birçok tapu işlemlerini yapabilirler. Web Tapu uygulamasını kullanacak olan vatandaşlar e-devlet şifreleri ile sisteme giriş yaparak tüm sorgulama işlemlerini yapabilirler.

BAŞKASININ ADINA OLAN GAYRİMENKULER NASIL SORGULANIR?

Vatandaşlar son dönemlerde internet üzerinden başkasına ait tapu kaydı sorgulamanın nasıl yapılacağını araştırmaktalar. Ancak yasal olarak vatandaşlar başkasına ait gayrimenkulü sorgulayamazlar. Bu sorgulamanın yapğılması mümkün değildir. Tapu kaydı sorgulama işlemleri sadece kişiye özel olur ve her vatandaş sadece kendi gayrimenkullerini sorgulayabilir.

Başkasına Ait Tapu Kaydı Sorgulamada Tek Bir Yol Var

Başkasına ait tapu kaydı sorgulama işlemi sadece davalık olunduğu durumlarda avukatlar tarafından yapılır. Bu işlem ise avukatlar tarafından Türkiye Barolar Birliği TAKPAS Sorgulama Sistemi üzerinden müvekkilerinin adına kayıtşı arsa, arazi, gibi gayrimenkuller olup olmadığını öğrenmek için yapılabilir. Bunun dışında ikinci bir imkan bulunmamaktadır.