Başkentte Hazineye Ait Boş Daireler Satılacak! Zemin Katta 110.000, 130.000 TL'ye Ev

Ankara'da hazineye ait olan kamu konutları satılacak. Boş lojman konumnunda olan daireler için en düşük fiyat 110.000 TL olarak açıklanırken listede 130.000 TL'ye, 165.000 TL'ye satılık evler var.
Başkentte Hazineye Ait Boş Daireler Satılacak! Zemin Katta 110.000, 130.000 TL'ye Ev

Lojman satışları için yayımlanan duyuruda konut satışlarının iki ayrı ilçede yapılacağı açıklandı. Listenin çok önemli bir kısmı Ankara'nın Çankaya İlçesi Dikmen Mahallesinde yer alıyor. Burada satışı yapılacak konutların dışında ayrıca Ankara'nın Keçiören İlçesi Pınarbaşı Mahallesinde de lojman satışları olacak.

ANKARA ÇANKAYA VE ANKARA KEÇİÖREN'DE BOŞ KAMU KONUTU SATIŞLARI

Lojman satışları hakkında detaylı bilgi; Ankara Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Başkent Milli Emlak Dairesi Başkanlığı tarafından yayımlandı. Konut satışları için başvuru yapacak olan vatandaşlar ise işlemlerini Anıt Emlak Müdürlüğü ile Seymen Emlak Müdürlüğü üzerinden tamamlayacaklar.

Keçiören'de Satışı Yapılacak Konutlar

Ankara'nın Keçiören İlçesinde satışı yapılacak olan konutların sayısı 7 adet olarak açıklandı. Listede yer alan en ucuz konutlar bu duyurular arasında yer alıyor. Pınarbaşı Mahallesinde yer alan konutlar için başvuru yapacak olan vatandaşlara zemin katta, bodrum katta, 1. ve 2. katlarda daire satışları olacağı açıklandı. Listede 110.000 TL'ye, 130.000 TL'ye, 165.000 TL'ye ve 200.000 TL'ye evler satılacağı açıklandı.

Başkentte Hazineye Ait Boş Daireler Satılacak! Zemin Katta 110.000, 130.000 TL'ye Ev

Çankaya'da Satışı Yapılacak Olan Konutlar

Çankaya'da Dikmen'de satılacak olan konutlar için fiyatlar çok yüksek konumda. Öyleki burada yer alan konutlar en ucuz 860 bin TL'den başlıyor. Konutların bulundukları konumlara, büyüklüklere ve diğer özelliklere göre bu rakam 1 milyon 45 bin TL'ye kadar çıkıyor. Konut satışlarının çoğu 3+1 dairelerden oluşuyor.

Başkentte Hazineye Ait Boş Daireler Satılacak! Zemin Katta 110.000, 130.000 TL'ye Ev

ANKARA'DAN İHALE İLE BOŞ KAMU KONUTU ALACAK OLANLAR

Konut satışları ilçeye göre Anıt Emlak ve Seymen Emlak Müdürlüklerince tamamlanacak. Söz konusu tüm daire satışları 2886 sayılı Kanunun 45.maddesi uyarınca açık teklif usulü ile ayrı ayrı yapılacak. Herhangi bir konut yada birden fazla konut almak isteyenler tüm dairler için ayrı ayrı başvuru yapacaklar. Başvuru işlemleri kurumlara evrak teslimi ile olacak. İsteyenler posta yoluyla başvuru yapabilecekler ancak kurumda teslimat sırasında yaşanabilecek sorunlara karşı vatandaşları uyarıyor.

Başvuruda bulunmak için kurumadan şartname alınacak. Şartnamede yer alan geçici teminat bedeli ödenecek makbuzu kuruma teslim edilecek. İhaleden önce ayrıca Yasal yerleşim yeri belgesi, adres göstermeleri ve T.C. kimlik numarasını gösterir nüfus cüzdan fotokopisi kuruma iletilecek.