Başvurusu 9 Eylül'de başlayacak! Kamu konutları satışa çıktı lojman satışı başladı

Ev sahibi olmak istiyorum diyenlere altın gibi fırsat geldi. Milli Emlak lojman satışları için duyuruyu yayımladı. İstanbul'da satılık lojman ilanları yayımlandı...
Başvurusu 9 Eylül'de başlayacak! Kamu konutları satışa çıktı lojman satışı başladı

Yükselen konut fiyatlarını düşürmek ve konut arzını arttırmak amacıyla hükümet atıl durumda olan kamu konutu ve lojmanlarının satılacağı açıklanmıştı. Bu kapsamda atıl durumda olan ve kullanılmayan ya da kamu yararına satışı gereken lojmanlar için ekspertiz işlemi yapılacağı, fiyatı belirlenen konutların ihale yöntemiyle satılacağı duyurulmuştu. Beklenen ilanlar peş peşe yayımlanmaya devam ederken bu ilanlardan biri de İstanbul için yayımlandı.

İSTANBUL'DA MİLLİ EMLAK'TAN SATILIK KAMU KONUTU VE LOJMAN SATIŞI İLANI YAYIMLANDI!

İstanbul Çevre Ve Şehircilik İl Müdürlüğü Avrupa Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığından Topkapı Emlak Müdürlüğü'nden kamu konutu lojman satışı için duyuru yayımlandı. Yayımlanan ilanlar kapsamında İstanbul il sınırları içerisinde yer alan toplam 119 adet konutun ihale yöntemiyle satışa çıkacağı duyuruldu.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

Yayımlanan duyuruda "Yukarıda nitelikleri belirtilen mülkiyeti Hazine'ye ait kamu konutu niteliğindeki taşınmazların satış ihaleleri, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45. maddesine göre "Açık Teklif Usulü" ile yukarıda gösterilen gün ve saatlerde İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Avrupa Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, Ahmediye Mah. Dr Fahri Atabey Cad. No: 76-78 Üsküdar /İSTANBUL adresinde, İhale Salonunda yapılacaktır." denilerek ihale tarihi 9 Eylül 2024 olarak açıklandı.

İhalede en yüksek teklif sahibi taşınmazı almaya hak kazanacak. Taşınmazın satış fiyatı 2 milyon 800 bin liradan başlarken 14 milyon liraya kadar çıkıyor. Satılacak olan konutlar için 5 senelik emlak vergisi muafiyeti uygulanacak. Konutları almaya hak kazanan kişiler isterlerse peşin isterlerse de taksitli ödeme yapabilecekler.

Genel Yayın Yönetmeni