Başvurusu haftaya başlıyor! Milli Emlak 4.533 TL taksitle kamu konutu lojman satıyor

Ev sahibi olmak isteyen kişilere yönelik olarak Milli Emlak beklenen kamu konutu lojman satışı müjdesini verdi. Konut yatırımı yapmak, kiradan kurtulma isteyen kaçırmasın!
Başvurusu haftaya başlıyor! Milli Emlak 4.533 TL taksitle kamu konutu lojman satıyor

Başvurusu haftaya başlıyor! Milli Emlak 4.533 TL taksitle kamu konutu lojman satıyor - Ortalama konut fiyatı 3 milyon TL barajını da aşarken, orta gelirli vatandaşlar için de kira öder gibi ev sahibi olmak hayal haline gelmişti. Ucuz ev sahibi olmak isteyen kişiler kamu konutu, lojman satışlarını yakın takip altına almışlardı.

Atıl durumda olan kamu konutlarını ekonomiye kazandırmak, konut arzını arttırarak fiyatı düşürmek ve ucuz ev sahibi olmak isteyen kişilere seçenek sunmak adına Milli Emlak lojman satışı yapacaklarını açıklamıştı. Ekspertiz çalışmaları sona eren konutlar için yeni satış ilanları yayımlanırken bu ilanlardan biri de Bursa Çevre Eşhircilik Ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Uludağ Emlak Müdürlüğü tarafından yayımlandı.

MİLLİ EMLAK'TAN SATILIK LOJMANLAR, KAMU KONUTLARI!

Milli Emlak tarafından yayımlanan duyuru kapsamında taşınmazların 2886 sayılı Kanunun 45. maddesi uyarınca Açık Teklif Usulü ile satılacağı ilan edildi. Satılacak olan konutlar için yapılan açıklamada ödeme seçenekleri şu şekilde sıralandı:

a) En az yüzde yirmisi peşin, kalanı beş yılda ve altmış taksitle,

b) En az yüzde yirmi beşi peşin, kalanı yedi yılda ve seksen dört taksitle,

c) En az yüzde otuzu peşin, kalanı on yılda ve yüz yirmi taksitle ödenebilir. Öncelikli alım hakkı sahibi bu ödeme seçeneklerinden herhangi birini tercih edebilir. Bu durumda borç bakiyesi ve aylık taksitler, her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez Türkiye İstatistik Kurumunun her ay için belirlediği tüketici fiyatları endeksi (TÜFE) aylık değişim oranında artırılarak hesaplanır. Bu şekilde yapılacak hesaplamalarda aylık değişim oranları toplamının yıllık yüzde on ikiyi (en fazla %12) geçmesi halinde geçen kısım hesaba katılmaz.

lojman-1.jpg

Satışa sunulan konutların en düşük fiyatı 777 bin TL olarak belirlenirken 120 ay vadeli alım yapan kişinin peşinatı verdikten sonra ödeyeceği aylık taksit tutarı 4 bin 533 TL olarak gerçekleşecek. Konutların satış ihalesi ise 25 Haziran 2024 günü saat 10:00 itibariyle gerçekleştirilecek.

Genel Yayın Yönetmeni