Bayram Zammı Gelen Demir Fiyatları Yine Arttı, 1 Ton İnşaat Demiri Fiyatı 16 Bin Lirayı Aştı

Demir fiyatlarında yaşanan dalgalanma bayram öncesi zam yağmuruna dönüşürken bir süredir düşen talep ile gerileyen fiyatlar yönünü yeniden yukarıya çevirdi.
Bayram Zammı Gelen Demir Fiyatları Yine Arttı, 1 Ton İnşaat Demiri Fiyatı 16 Bin Lirayı Aştı

İnşaat sektörünün büyük bir kriz yaşamasına neden olan çimento ve demir fiyatları büyük bir hızla yükselişini sürdürürken bayram öncesi yeni zam haberi demir için verildi. Yükselen demir fiyatları nedeniyle bir süredir talep azalırken düşen talep fiyatları da aşağıya çekmişti.

Fabrikalarda 900 - 940 dolar + KDV ile belirlenen fiyatlar demir tüccarları tarafından bayram öncesi yukarıya çekilmeye başlandı. Fabrikalarda bayram sonrası için hazırlıklara başlanması ile talep artarken demir fiyatlarında talebin canlanması ile yukarı yönlü hareketlilik başladı ve demirin ton fiyatı yeniden 16 bin TL seviyesini gördü.

ANKARA, İSTANBUL, İZMİR İNŞAAT DEMİRİ FİYATLARI NE KADAR, 1 TON DEMİR KAÇ TL OLDU?

Hatırlanacağı üzere yapılan açıklama ile 1 Mayıs 2022 tarihi itibari ile inşaat demiri alım ve satımlarında tevkifat uygulamasına geçileceği ilan edilmişti. Söz konusu uygulamanın fiyatlara henüz ne kadar ve nasıl yansıtılacağı belirsizliğini korurken yine de zam olarak yansıyacağı beklentisi ağırlık kazandı. Yukarı yönlü hareketlilik sonrasında inşaat demiri ton fiyatları yeniden 16 bin TL bandına doğru ilerledi.

Bayram Zammı Gelen Demir Fiyatları Yine Arttı, 1 Ton İnşaat Demiri Fiyatı 16 Bin Lirayı Aştı

Son fiyat güncellemesi ile Ankara'da 8'lik inşaat demiri ton fiyatı 16 bin TL olurken, 12'lik inşaat demiri ton fiyatı ise 15 bin 600 TL olarak bugün piyasada satışa sunuldu. İstanbul'da ise 8'lik inşaat demiri 15 bin 980 TL ve 10'luk inşaat demiri fiyatı ise 15 bin 880 TL olurken İzmir'de ise 8'lik inşaat demiri 15 bin 650 TL oldu.

Haber Kaynağı: Emlak365.com