Bekara ev vermeyen ev sahiplerini yakacak emsal karar!

Bekara ev vermeyen ev sahipleri hakkında emsal bir karar çıktı. Buna göre bekara ev vermeyen ev sahipleri artık 5 Bin TL para cezası ile cezalandırılabilecekler. İşte o karara neden olay olay ve verilen kararın ayrıntıları...
Bekara ev vermeyen ev sahiplerini yakacak emsal karar!

Türkiye İnsan ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) tarafından verilen bir karar ile bekara ev vermeyen ev sahiplerinin cezalandırılmalarının önü açıldı. Emsal olabilecek bu karar ile beraber evlerini kiraya verirken ev sahipleri bekar veya evli ayrımı yapamayacaklar. Yaparlarsa da ceza ödemeyi peşin peşin kabul etmiş sayılacaklar.

BEKARA EV VERMEYEN EV SAHİPLERİ YANDI!

Karara neden eden olay bir tatil bölgesinde meydana geldi. Kuzenleri ile internet sitesinde ulaştıkları bir ilanla yazlık evi kiralamak isteyen Y.K. isimli genç aldığı cevap karşısında şok oldu. Ev sahibi S.S. komşularının bekara ev vermemesi konusunda kendisinden talepleri olduğunu ve evi de bundan dolayı veremeyeceğini Y.K.’ye bildirdi.

Ev sahibinin verdiği bu cevap karşısında hak arama mücadelesine giren Y.K. yazlık evin bekara kiralanmayacağı cevabını aldığını ve medeni durumundan dolayı ayrımcılığa maruz kaldığını belirterek TİHEK’e başvurdu.

AYRIMCILIK YASAĞI İHLAL EDİLDİ KARARI

TİHEK yapılan bu başvuruyu değerlendirmeye aldı. Bu değerlendirmenin neticesinde de emsal bir karar çıktı. Kararda yazlık evin sahibinin evi sadece aileye kiralayacağını beyan ettiği ve bu şekilde de ayrımcılık yasağının ihlal edildiği tespiti yapıldı.

TİHEK yazlık evi kiralamak isteyen gencin şikayeti üzerine ev sahibinin yazılı görüşünü talep etti. Ev sahibi verdiği cevapta yazlık evi aileye kiraya verdiğini, taşınmazın aile kullanımına çok daha uygun olduğunu, komşularının da yazlık evini kiraya verirken aileden yana tercih kullanması için telkinde bulunduklarını ifade etti.

5 BİN TL PARA CEZASI!

TİHEK ev sahibinin verdiği bu savunmanın neticesinde Y.K.’nin şikayetinin haklı olduğuna ve bekara ev verilmemesinin ayrımcılık olduğu gerekçesi ile ev sahibini 5 Bin TL para cezası ile cezalandırdı. Bu karar bekara ev verilmemesinin hukuki süreçleri için emsal teşkil ediyor. Bekara ev vermeyen ev sahipleri için para cezasının önü açıldı.