Belediyeden Satılık Kelepir Boğaz Manzaralı Arsa İlanları! Üsküdar Belediyesi Arsa Satış İhalesi Düzenleyecek

Belediyelerin arsa satış ihalesi ilanları yakından takip edilirken İstanbul'da arsa yatırımı yapmak isteyen kişilere yönelik olarak Üsküdar Belediyesi yeni ilan yayımladı! Boğaz manzaralı arsa!
Belediyeden Satılık Kelepir Boğaz Manzaralı Arsa İlanları! Üsküdar Belediyesi Arsa Satış İhalesi Düzenleyecek

Pandemi döneminde gelirlerinde büyük oranda düşüş yaşanan ve giderleri katlanan belediyeler aylık dengelerini sağlayabilmek adına arsa satışlarına devam ederken arsa satış ihalesi düzenleme kararı alan belediyeler arasına Üsküdar Belediyesi de katıldı.

Üsküdar Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısı yapılırken toplantıda atıl durumda olan arsaları satış kararı alırken söz konusu karar meclis tarafından da onaylandı. Karar kapsamında mülkiyeti belediyeye ait olan ve atıl durumda olan Çengelköy sınırları içerisinde yer alan 7 arsanın ihala yöntemi ile satılacağı ilan edildi.

ÜSKÜDAR BELEDİYESİ ÇENGELKÖY SATILIK ARSA İLANLARI ARAYANLARA FIRSAT SUNACAK!

Belediye meclisi tarafından onaylanan karar kapsamında 4 tanesi Çengelköy sınırları içerisinde yer alan 7 arsanın ihale ile satılacağı açıklandı. Alınan kararı eleştiren Üsküdar Belediye Meclisi Doğan Tekel, "İBB’deki arsa satışlarına engel oluyorlar. Ama burada da satış yapıyorlar. Satış yapılmasını gerektirecek makul bir sebep yok. Şu anda belediyenin kasasında 250 milyon TL var. Para olmasına rağmen yine de satış yapıyorlar” dedi.

Yine aynı karar kapsamında belediyenin Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne olan borcuna karşılık 2 arsanın da trampa yöntemi ile el değiştireceği ve borca karşılık Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne devredilmesine karar verildi. Meclis toplantısında CHP'li üyeler arsaların satış ve trampa kararlarına red oyu kullanırken AK Parti ve MHP'li üyelerin oyları ile kararlar kabul edildi. Önümüzde ki günlerde belediyenin satılık arsa ihalesi ilanı vermesi bekleniyor.

Emlak365.com