BELPA Buz Pateni Sarayı Kapılarını 45 Günlük Kış Festivali İle Açıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi BELPA Buz Pateni Sarayı için büyük bir merakla beklenen açılış tarihini açıkladı. BELPA buz pateni açık mı, ne zaman açılacak, açılış tarihi belli mi?
BELPA Buz Pateni Sarayı Kapılarını 45 Günlük Kış Festivali İle Açıyor!

Ankara'da buz pateni yapılacak yerler konusunda arayış içinde olan kişilerin en çok tercih ettikleri yerler arasında yer alan BELPA Buz Pateni Sarayı için beklenen müjdeli haber geldi. Ankara Büyükşehir Belediyesi resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada Ankaralıların bekledikleri açılış tarihi açıklandı.

BELPA BUZ PATENİ PİSTİ SARAYI AÇIK MI 2022?

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada "İhmal edilen ve çürümeye yüz tutan Belpa Buz Pateni Tesisini, BELPA A.Ş., kendi imkânlarıyla 378 bin 598 TL harcayarak, kısmî tadilat yaptı. Kapsamlı ihale ise bu yıl yapılacak. Açık pist, 12 Şubat’ta 45 günlük kış festivali ile vatandaşlara kapılarını açacak" denilerek açılış tarihi 12 Şubat 2022 olarak ilan edilirken açılış kapsamında 45 günlük kış festivali de yapılacağı ilan edildi.

BELPA Buz Pateni Sarayı Kapılarını 45 Günlük Kış Festivali İle Açıyor!

ABB tarafından yapılan açıklamada gerekli bakımlar yapılmadığı için büyük tahribata uğrayan buz pateni sarayının yenilenmesi için 22 Aralık 2021 tarihinde ihaleye çıktığı ancak, artan maliyetler ve gelen zamlar nedeni ile ihaleye hiçbir firmanın katılmadığı ve bu nedenle ihalenin tamamlanamadığı belirtildi. Bu nedenle BELPA'nın kendi imkanları ile 378 bin 598 TL harcayarak tesisi kendi imkanları ile yenilediği ve kısmi tadilatları yaptığı belirtilerek açık hava buz pateni sahası için açılış tarihi 12 Şubat olarak ilan edildi. Açık ve kapalı buz pateni sahalarının Ankaralılara hizmet vereceği belirtilen duyuruda kapsamlı yapım ihalesi için 2022 yılında bir kere daha ihaleye çıkılacağı ilan edildi.