Beyaz yaka ve orta gelir grubunu ilgilendiriyor! Arsadan ev sahibi olunacak

Artan taşınmaz fiyatları dar ve orta gelirli grubun yatırım yapmasının önünde bir engel olmaya devam ediyor. Beyaz yakalılar ve orta gelirli grubun ev sahibi olması için 'arsadan ev' döneminin başladığı bildirildi.
Beyaz yaka ve orta gelir grubunu ilgilendiriyor! Arsadan ev sahibi olunacak

Türkiye'de pandemi dönemi sonrası taşınmaz fiyatlarında artış yaşandı. Arsa, tarla, konut gibi taşınmazların fiyatlarının artması ile beraber yatırım tercihleri de değişti. Enflasyonist ortamda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz artışına karar vermesi ile beraber politika faizi de yüzde 50'ye sabitlendi.

TCMB'nin politika faizini yüzde 50'ye sabitlemesi sonrası banka kredilerinde de faizler arttı. Artan kredi faizleri ile beraber taşınmaz alımlarında zorlanan beyaz yakalılar ve orta gelirliler de alternatif yollar ararken beklenen haber de geldi. Enflasyonist ortam ve yükselen kredi maliyetleri karşısında arsadan konut sahipliğine ilginin arttığını belirten Birliktearsa Genel Müdürü Sinem Yedikardaşlar, beklenen açıklamayı yaptı.

ORTA GELİRLİYE ARSAN EV SAHİBİ OLMA FIRSATI

Konut piyasasındaki yükseliş karşısında vatandaşlar da arsa­dan konut sahibi olmak üzere araştırmalarına başladı. Gayrimenkul piyasasında­ki gelişmeler yakından takip edilirken Yedikardaşlar, enflasyonist ortamda kredilerdeki aylık taksit ödemelerinin yüksekliği nedeniyle yatırım tercihinin arsaya yöneldiği ifade edildi.

beyaz-yaka-ve-orta-gelir-grubunu-ilgilendiriyor-arsadan-ev-sahibi-olunacak.jpg

Yedikardaşlar, özellikle son dönemde beyaz yakalılar ve orta gelir grubunun arsaya talep gösterdiğini belirterek, bu yatırımın konut maliyetini yüzde 40'a kadar düşürdüğünü ifade etti. Orta gelir gruplarından, beyaz yakalılardan arsa için taleplerin alındığı ifade edilirken arsadan ev modelinin son dönemde oldukça rağbet gördüğü belirtildi. Vatandaşın söz konusu yatırımla arsa payı­nı ödediği ancak inşaat bedelini ödemedikleri kaydedildi. Bunun yanı sıra ar­sa payını satın alan yatırımcının, 12 aylık inşaat izin süreçle­rinin ardından 24 ay boyunca inşaat için taksit ödemesi yapabildiği ifade edildi. vrupa’da Almanya, Belçika’dan talep var” diye konuştu.