Beylikdüzü'nün en büyük ikinci kentsel dönüşüm projesi için yıkım başladı!

İstanbul Beylikdüzü’nde 30 yıllık site kentsel dönüşüm kapsamında yıkılmaya başlandı. Sitede 211 daire ve 20 dükkan bulunurken bin kişiden fazla insan yaşıyordu.
Beylikdüzü'nün en büyük ikinci kentsel dönüşüm projesi için yıkım başladı!

İstanbul’da kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verildi. İstanbul Beylikdüzü’nde bulunan bir sitenin dönüşüm işlemleri için yıkımına başlandı. Bu sitenin yıkılarak yerine yeniden inşa edilme işini Marmara Yapı AŞ üstlendi. Konuya dair açıklama yapan Marmara Yapı AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Orakçı, “ 13 bin metrekarelik arazi üzerinde 400’den fazla konut inşa edeceğiz. Bu konutların bazıları 9 katlı olacak. Depreme dayanıklı ve çevreye uyumlu bir proje gerçekleştireceğiz. İnsanlarımız sağlam konutlarda oturacaklar.” dedi.

Beylikdüzü’nde başlayan kentsel dönüşüm çalışmalarının öncesinde vatandaşlar bilgilendirildi. Kurulan proje ofisinde vatandaşlar zaman zaman toplantılara davet edildiler. Bu bilgilendirme toplantılarına Beylikdüzü Kaymakamı Dr. Murat Altınpınar, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Marmara Yapı A.Ş’nin Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Orakçı ve hak sahipleri katıldılar. Vatandaşlar bu toplantılarda konutların ne zaman yıkılıp ne zaman hangi şartlarda yapılacağına dair detaylı bilgiler aldıktan sonra anlaşma sağladılar ve yıkım aşamasına geçildi.

460 KONUT İNŞA EDİELCEK

Yakılan binaların yerlerine yüzde 40 yapı ve yüzde 60 yeşil alan olacak şekilde planlama yapıldı. Kurulacak olan 9 blokta toplam 460 daire olacak. İnşaata başlandıktan 2 yıl sonra bu konutların bitirilerek hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor. Bu proje Beylikdüzü’nün en büyük ikinci kentsel dönüşüm projesi olarak değerlendiriliyor.

30 DÖNÜM SOSYAL DONATI

Projeye dair bilgi veren Vehbi Orakçı, “Siteler bölgesinde kalan bu konutları yıkıp kentsel dönüşüm projesi kapsamında yeniden yapacağız. Şu anda yıkılan yapılar 7 ve 8 katlı binalardan oluşuyor. İmar artışını dengeli bir şekilde yapıp kat sayısını 9’a çıkardık. 13 bin metrekarelik arsaya 460 konut inşa edilecek. Bu projenin dört tarafından park olacak. 30 dönüm de sosyal donatı alanımız bulunuyor.” ifadelerini kullandı.