Bitlis Çayı Viyadüğü Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıldı

Bitlis Çayı Viyadüğü ve Bağlantı Yolları Açılış Töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video konferans yöntemi ile katıldığı bir törenle açıldı.
Bitlis Çayı Viyadüğü Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıldı

Bitlis ve bölgenin kalkınması açısından büyük önem taşıyan Bitlis Çayı Viyadüğü ve Bağlantı Yolları için merakla beklenen açılış töreni düzenlendi. Milyonların merakla beklemiş olduğu asgari ücret maaşı için Külliyede düzenlenen basın toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan Bitlis Çayı Viyadüğü ve Bağlantı Yolları Açılış Töreni'ne video konferans yöntemi ile katıldı. 

Düzenlenen açılış töreni ile bölge halkının  beklemiş olduğu dev ulaşım projesi hizmete açılırken Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye Yüzyıl'ını başlattıklarını ve bu projeler ile yatırımlarına devam edeceklerini dile getirdi. Erdoğan tarafından yapılan konuşma sonrasında ulaşım projesi hizmete açıldı. 

BİTLİS ÇAYI VİYADÜĞÜ NEREDE?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açılış töreninde yaptığı konuşmasında "Toplamda 50 kilometrelik bu projenin son 4.5 kilometrelik kısmını da bitirerek, Habur gibi önemli sınır kapılarına giden önemli güzergahı tamamlayacağız. Projenin tamamlanması Bitlis’i ve bölgeyi rahatlatacaktır" diyerek yolun kalan kısmının da kısa sürede tamamlanacağını dile getirdi. 

Söz konusu köprü ulaşım açısından büyük önem taşırken Bitlis-Diyarbakır karayolu Bitlis deresi mevkiinde yer alıyor. Dev proje bölgede yer alan eski köprünün sıklıkla heyelan nedeni ile ulaşıma kapanması nedeniyle bölge halkı tarafından beklenirken dev çelik köprü ülkemizde uygulanan nadir projeler arasında yer alıyordu. Dev projenin yapımına 2 sene önce başlanmıştı. Yürütülen çalışmalar kapsamında 50 kilometrelik dev projede son 4.5 km'lik bölüm için çalışmalar sürüyor.