Bodrum Milas'ta kiralar %50 arttı, arsa ve araziler yatırımcıların odağına girdi!

Bodrum'un Milas ilçesinde konut kiraları yüzde 50, konut fiyatları ise yüzde 130 artış gösterdi. Realtyplus Franchising Kurucu Ortağı Özhan Carda, piyasayı değerlendirdi.
Bodrum Milas'ta kiralar %50 arttı, arsa ve araziler yatırımcıların odağına girdi!

Tatil sezonunun açılmasıyla birlikte Bodrum'daki kira fiyatları artmaya başladı. Özellikle Milas ilçesi, pandemiden sonra vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği ilçelerden biri oldu. İlçede kira fiyatları yüzde 50 artarken satılık konutlar ise yüzde 130 oranında artış gösterdi.

Metrekare birim fiyatı 13 bin 500 TL oldu!

Bodrum'un Milas ilçesinde son bir yılda kira artış oranı yüzde 50 civarında gerçekleşti. Realty Franchising A.Ş Kurucu Ortağı Özhan Carda, Milas'ın son yıllarda alıcıların en fazla tercih ettiği bir bölge olduğunu belirtti.

Carda, Milas'ta ortalama konut kira bedelinin metrekare başı 57 TL olduğunu, aynı özelliklerdeki ortalama kira tutarının 5 bin TL olduğunu belirtirken; satılık konutlarda ise m2 birim fiyatlarının son bir yıl içerisinde yüzde 130 artarak 13 bin 500 TL olduğunu açıkladı.

Benzer özelliklerdeki ortalama satılık konut fiyatları 1 milyon 268 bin 640 lira olurken, Milas'taki satılık konut fiyatlarındaki yükselişin 2023 yılının başına kadar devam edeceğini belirten Carda, bu yıl sonunda da ortalama m2 satış fiyatının 25 bin TL'ye kadar yükseleceğini ifade etti.

Yatırım için arsa ve araziler çok sayıda bulunuyor

Yatırımcıların Milas'ı tercih etmelerindeki en büyük nedenlerden birinin Bodrum'a ve havalimanına yakınlığından kaynaklandığını aktaran Carda, özellikle Milas - Akbük arasındaki sahil bölgesinde yatırım yapılabilecek çok sayıda arsa ve arazi bulunduğunu ifade etti.

Bodrum'da yükselen arsa maliyetleri ve bu bölgelerdeki imar avantajı yatırımcıların Milas'ı tercih etmesinde büyük rol oynadığının altını çizerek, Milas'ın sahip olduğu zeytinlikler, balık üretim alanları, kültür ve turizm potansiyeli nedeniyle önemli miktarda göç aldığı bilgisini verdi.