Bodrum'da Kiralık Ev Fiyatları Dörde Katlandı, Maaşı Kiraya Yetmeyen Öğretmenler Tayin Talebinde Bulunmaya Başlandı!

Kiralık ev fiyatlarında yaşanan artış tüm hızı ile devam ederken tatil beldelerinde yaşanan yükseliş cepleri yakmaya başladı. Maaşı kiraya yetmeyen öğretmenler tayin istemeye başladı.
Bodrum'da Kiralık Ev Fiyatları Dörde Katlandı, Maaşı Kiraya Yetmeyen Öğretmenler Tayin Talebinde Bulunmaya Başlandı!

Pandemi döneminde insanların sahifeye bölgelere akın etmesi ile Bodrum'da satılık ve kiralık ev fiyatlarında rekor artış yaşanmıştı. Daha bu şok atlatılamadan Rusya ile Ukrayna arasında patlak veren savaş nedeni ile bölgeden kaçanların yazlık bölgelere akın etmesi ile beraber yeni bir zam dalgası meydana gelmiş, fiyatlar bir kere daha zamlanmıştı.

Süreçte Türkiye'nin gözde tatil beldeleri arasında yer alan ve turizm cenneti olarak gösterilen Bodrum'da kiralık ev fiyatları son 1 senede tam 4 katına çıktı. Kiralık ev fiyatlarında yaşanan yükseliş bölgede görev alan memurların büyük mağduriyet yaşamasına neden olurken, özellikle de öğretmenlerin tayin dönemini bekledikleri açıklandı.

BODRUM'DA ÖĞRETMENLER İL DIŞI TAYİN SÜRECİNİ BEKLİYOR!

Tatil cenneti Bodrum'da görev alan öğretmenler geride bıraktığımız günlerde eylem düzenleyerek kiralarını ödeyemediklerini söylemiş, yaşanan süreçte seslerini duyurmaya çalışmışlardı. Fahiş kiraların öğretmen maaşı ile geçinmeyi imkansız hale getirdiğini belirten Eğitim İş Bodrum Başkanı Gültekin Yıldız "Biz eğitim emekçileri öğretmenler olarak aldığımız maaşımızı ev kirası olarak ödüyoruz. Barınma sorunumuz için İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Bodrum Belediye Başkanı ile görüştük" diyerek tatil beldelerinde önümüzdeki sene çalışacak öğretmen bulunamayacağını söyledi.

Artık bölgede çalışan öğretmenlerin birleşerek ev tuttuklarını, 3-4 öğretmenin aynı evde yaşadığını ya da apart otellerde kaldığını belirten Yıldız, bunlara rağmen yine de barınma giderlerinin karşılanamayacak düzeye geldiğini söyledi. Bodrum'da çalışan öğretmenlere lojman ya da ucuz sosyal kiralık konut projelerinin üretilmesi talep edildi.

Emlak365.com