Bodrumlular Cennet Koyu İçin Savunma Hattında!

Danıştay kararı olmasına rağmen Cengiz İnşaat ve Bulgari Oteller Grubu'nun Cennet Koyu'nu imara açmasına karşı Bodrumlular tepki gösteriyor.
Bodrumlular Cennet Koyu İçin Savunma Hattında!

Türkiye'nin doğal tatil cennetleri arasında yer alan ve en gözde tatil merkezleri arasında yer alan Cennet Koyu için Bodrumlular savunmaya geçti. Cennet koyunda imar kararının iki kere Danıştay tarafından iptal edilmesine rağmen Mehmet Cengiz'in sahibi olduğu Cengiz İnşaat ve Bulgari Oteller Grubu'nun Cennet Koyu'nda otel ve villa projesi yapılması fikrine Bodrumlular karşı çıkıyorlar. 

Bodrum Yurttaş İnisiyatifi adı altında toplanan Bodrumlular çeşitli gösterilerle seslerini duyurmaya çalışırken konu sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Sosyal medya üzerinden tüm Türkiye yurt genelinde tepkisini dile getirirken cennet koyunun imara açılmaması istendi.

CENNET KOYU İMARA AÇILACAK MI? 

Konu hakkında sosyal medya üzerinden tepki gösterilirken Bodrumlular ise yapmış oldukları açıklama ile "Bizler: 'Bu gözü doymazlık ve rant histerisi öyle bir noktaya geldi ki; bunlar Bodrum Kalesi’ni de, Antik Tiyatro’yu da, Mausoleum’u da satabilir' derken… O da oldu. Eş değer bir iş çıkardılar. Cennet Koyu’muzu, Mehmet Cengiz’e tahsis etmeye kalktılar. Ortada Danıştay’ın 2 kez iptal ettiği bir proje var. Yargı kararı tanınmıyor" diyerek projenin iptal edilmesini istedi. 

Bodrumlular Cennet Koyu İçin Savunma Hattında!

Cennet Koyu için Cengiz İnşaat tarafından yürütülen proje kapsamında bölgeye otel ve villa yapılacağı iddia edilirken söz konusu bölgede 678 bin metrekarelik alanın korunması için mücadele verdiklerini belirten bölge halkı projenin iptal edilmesini istiyor. Bölge halkı referandum yapılmasını isterken referandum yapılmadan projeye onay verilmemesi talep ediliyor.