Boğazın en değerli yalıları arasında yer alıyordu! 450 milyon liraya Perili Köşkü hangi banka satın aldı?

Türkiye'nin en değerli köşkleri arasında yer alan ve bölge halkı arasında Perili Köşk olarak anılan Ragıp Paşa Köşkü rekor fiyatla satıldı. Peki, Ragıp Paşa Köşkü kime satıldı, perili köşkü hangi banka satın aldı?
Boğazın en değerli yalıları arasında yer alıyordu! 450 milyon liraya Perili Köşkü hangi banka satın aldı?

Boğaz yalıları arasında yer alan ve Caddebostan sahilinde yer alan Ragıp Paşa Köşkü için beklenen satış yapıldı. Hatırlanacağı üzere Ragıp Paşa Köşkü için icradan satılık ilanı yayımlanmış, halk arasında perili köşk olarak anılan köşkün satış ilanı yoğun ilgi görmüştü. 

Anadolu 1 No'lu Mezat Salonu'nda gerçekleşen icradan satış ihalesinde en yüksek teklif sahibi olan banka köşkü icradan satın alma hakkı elde etti. Hatırlanacağı üzere Anadolu 25. İcra Dairesince yapılan duyuru ile Ragıp Paşa Köşkü için icradan satışa çıkarılacağı ilan edilmişti. 

RAGIP PAŞA KÖŞKÜNÜN KİM SATIN ALDI?

İstanbul'un en gözde ve ünlü köşkleri arasında yer alan Kadıköy Caddebostan sahili üzerinde yer alan Ragıp Paşa Köşkü için beklenen satış ihalesi gerçekleştirildi. Anadolu 1 No'lu Mezat Salonu'nda yapılan açık artırma ile satış ihalesine 116 yıllık tarihe sahip olan Ragıp Paşa Köşkü, alacaklısı olan banka tarafından satın alındı. 

Köşkün satış işlemine sadece alacaklı banka olan İş Bankası tarafından teklif verildiği ve köşkün sahiplerinin icradan satışa itiraz edecekleri açıklandı. Bankanın köşkün sahibine vermiş olduğu kredi alacağı nedeniyle icra takibi başlattığı, borcun zamanında ödenmemesi nedeniyle başlatılan takip nedeniyle icra müdürlüklerince yürütülen kıymet takdir çalışmaları çerçevesinde; tarihi binası, köşkün sit alanı olan arazisi, müştemilatı, bahçesinde yer alan ağaç ve bitki türleri ayrı ayrı değerlendirilmişti. Yapılan değerlendirme çalışması kapsamında köşkün satış bedeli 449 milyon 363 bin 491 lira 71 kuruş olarak belirlenmişti.