Boş ofislerin dönüşümü ev kiralarında 750 liralık indirimi getirecek! Kiralar ne zaman düşecek?

Konut fiyatları ve kiralarda yaşanan yükselişi kesmek için yeni önlemler peş peşe açıklanırken 50 bin ofisin konuta dönüşümü ile kiralık ev fiyatlarında yüzde 15 indirim beklentisi oluştu.
Boş ofislerin dönüşümü ev kiralarında 750 liralık indirimi getirecek! Kiralar ne zaman düşecek?

Arz fazlası ya da farklı sebeplerle satılamayan 4 milyon metrekare büyüklüğe sahip boş ofisin konuta dönüştürülmesi için hükümet beklenen yasal düzenlemeyi yapmıştı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum konu hakkında yapmış olduğu açıklama ile 50 bin boş konutun ofise dönüştürülmesi için gerekli adımların atıldığı duyurulmuştu. 

Yapılan düzenleme Resmi Gazete ile yayımlanarak resmen yürürlüğe girerken arza sunulan 50 bin ofis ile konut ve ev kiralarında indirim beklentisi oluşmuştu. Konut arzının artması ile beraber ev sahiplerinde panik oluştuğunu belirten Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam, evimi kiraya veremem endişesi yaşayan ev sahiplerinin kira indirimi yapmaya başladıklarını duyurdu. 

KİRALIK EV FİYATLARINDA YÜZDE 15 İNDİRİM BEKLENTİSİ OLUŞTU! 

50 bin yeni konut arzı ile beraber kiralık ev fiyatlarında yüzde 10-15 arasında indirim beklediklerini belirten Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam "Piyasadaki kiralarda yüzde 10-15 indirim yaşanabilir. Piyasada 1+0, 1+1 ofisler var ve ticari olarak kiraya verilebiliyor. Belediyede ve tapuda 'ticari' nitelikte görünüyor ama konut mahiyetinde kullanılabiliyor. Şimdi bu ticari yerler, resmiyete bürünerek konut mahiyetinde kiraya verilebilecek" dedi. 

KONUT KİRALARINDA KÖPÜK SÖNÜYOR! EV KİRALARI NE ZAMAN DÜŞER?

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Ali Güvenç Kiraz ise yapmış olduğu değerlendirmesinde kiralık ev fiyatlarında köpüğün söndüğünü belirterek enflasyon artışı olmasa da fazla fiyatın düşmeye başladığını söyledi. Yaşanan yüzde 15'lik düşüş ile 5 bin liralık kiralarda 750 liralık fiyat indirimi olduğu belirtiliyor.