Boş tahliye taahhütnamesinin sonradan doldurulması yasak mı?

Ev sahiplerinin kendilerini güvence altına almak için imzalattıkları tahliye taahhütnamesi ne yazık ki kiracıları zora sokuyor. Peki, boş tahliye taahhütnamesi imzaladım diyenler ne yapmalı?
Boş tahliye taahhütnamesinin sonradan doldurulması yasak mı?

Kiralık ev arayan kişilerin aradıkları evi bulmaları her geçen gün biraz daha zorlaşırken ev sahiplerinin tahliye oyunları da sürüyor. Kiralık ev arayan kişiler mecbur kalmaları nedeni ile boş buldukları evi tutmak için ev sahiplerinin istediği her şeyi yapmaya çalışırken boş tahliye taahhütnamesi imzalayan kiracı sayısı da artıyor. 

Bazı ev sahiplerinin zülüm boyutuna varan uygulamaları kiracıları isyan noktasına taşırken tahliye taahhütnamesi oyunları da artıyor. Kira sözleşmesi imzalarken çoğu kiracıya tahliye taahhütnamesi de imzalatılırken evini daha yüksek fiyatla kiraya vermek isteyen ev sahipleri bu taahhütnameleri devreye sokarak kiracılarını çıkartmaya başladı. 

BOŞ TAHLİYE TAAHHÜTNAMESİ İMZALADIM! 

Kiralık ev bulan kişiler ne yazık ki mecbur kalmaları nedeni ile boş tahliye taahhütnamesi imzalarken bu da ev sahiplerinin elini güçlendiriyor. Pek çok ev sahibi haksız bir şekilde kiracılarını çıkartmak için bu taahhütnameleri kullanırken boş tahliye taahhütnamesi imzalayan kişilerin yasal hakları bulunuyor. Kira sözleşmesi imzalayan kiracıların imza attıkları tahliye taahhütnamesi için de belirli kurallar uygulanıyor. 

Tahliye taahhütnamesi imzalayan kiracının kira sözleşmesi imzalamadan ya da kira sözleşmesini imzaladığı gün kabul ettiği tahliye taahhütnamesi yasal olarak geçersiz kabul ediliyor. Tahliye Taahhütnamesinin geçerli olması için mutlaka kira sözleşmesinin imzalanmasından sonra imzalanması gerekiyor. Kira sözleşmesinin sonradan doldurulması durumunda da aynı durum geçerli oluyor.