Boşanma durumunda aileden babadan kalan mirasta eşin hakkı için Yargıtay'dan emsal karar!

Boşanmada miras mal paylaşımı konusunda Yargıtay yeni emsal karar açıkladı boşanmada miras üzerinde eşim hak iddia edebilir mi sorusu yanıt buldu. Miras malı boşanma paylaşımı konusunda ortak mal sayılıp sayılmayacağı belli oldu.
Boşanma durumunda aileden babadan kalan mirasta eşin hakkı için Yargıtay'dan emsal karar!

Boşanma durumunda aileden babadan kalan mirasta eşin hakkı için Yargıtay'dan emsal karar! Bir ömür boyu aynı yastığa baş koymak için çıkılan yolda ne yazık ki boşanma oranları artışa geçmişti. Son dönemde Türkiye'de evlilik oranı düşerken boşanma oranı ise yükselmişti. 

Yaşanan boşanmalarda ise en çok tartışma yaşanan konuların başında mal paylaşımı yer alıyordu. Boşanmada mal paylaşımı konusunda Yargıtay yeni bir emsal karar açıkladı. Açıklanan emsal karara göre miras malın boşanmada mal paylaşımı konusunda yaşanan tartışmalara Yargıtay son noktayı koydu. 

BOŞANMADA ORTAK MALLARIN PAYLAŞIMI VE BABADAN AİLEDEN KALAN MİRAS HAKKINDA EMSAL KARAR! 

Son dönemde Türkiye'de boşanma oranları büyük bir hızla artarken boşanma davalarında yaşanan en büyük sorunların başında ise mal paylaşımı yer alıyordu. Özellikle de boşanırken oturulan ortak ev paylaşımı ile babadan, aileden kalan mirasın paylaşımı konusunda sorunlar yaşanırken Yargıtay miras malın paylaşımı konusunda yeni bir emsal karara imza attı. 

 Davaya konu olan olay Bursa'da yaşanırken şiddetli geçimsizlik yaşayan çift Bursa 4. Aile Mahkemesi kararı ile boşandı. Çiftin boşanma davası tamamlanırken davacı kadın eşi ile ortak hesaba yatırmış olduğu ve babasından kendisine miras kalan paranın tarafına iade edilmesini istedi. Eski eşinin kendisinin bilgisi dışında ortak hesaptan para çektiğini iddia eden kadın bu paranın da kendisine iade edilmesini talep etti. Görülen dava Yargıtay'a taşınırken Yargıtay tarafından açıklanan emsal karar kapsamında miras olarak kalan mal ya da paranın ortak mal sayılmayacağına, ortak hesaba yatırılsa dahi kişisel olduğunu belirterek söz konusu paranın kadına iade edilmesine hükmetti. Söz konusu karar boşanırken aileden kalan miras malın paylaşımı konusunda emsal olması nedeni ile milyonları ilgilendiriyor.