Bu arsaların konumları çok güzel! Özelleştirme İdaresi 100 bin TL'den başlayan fiyatlarla satacak

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı 10 adet gayrimenkulün taşınmazın satışı için ihale düzenleyeceğini açıkladı. İmarlı arsa satan kurum 100 bin TL ile 6 milyon TL arasında fiyat belirledi.
Bu arsaların konumları çok güzel! Özelleştirme İdaresi 100 bin TL'den başlayan fiyatlarla satacak

Emlak365.com - Devlete ait olan ve konumları nedeniyle çok özel kıymetli olan 10 adet taşınmaz Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından satışa çıkarıldı. Kamudan arsa almak isteyenlerin izleyecekleri süreçte dikkat edilece hususları kurumun hazırladığı ön başvuru kılavuzuna göre sizlerle paylaşıyoruz.

DEVLETE AİT İMARLI ARSALAR SATILACAK

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı duyurusunda söz konusu taşınmazların 4046 sayılı Kanun hükümleri kapsamında "satış" yöntemiyle özelleştirileceğini açıkladı. 31 Mayıs tarihine kadar Ankara, İzmir ve Antalya'da bulunan arsalar için son teklifi alacak olan kurum Muğla ve Aydın'da bulunan arsalar için ise 1 Haziran tarihine kadar teklifleri kabul edecek.

Satış işlemlerinin nasıl olacağı hakkında başvuru kılavuzunda bir açıklamada bulunan Özelleştirme İdaresi Başkanlığı"İhaleler, birden fazla teklif sahibinden kapalı zarfla teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle “pazarlık” usulü ile gerçekleştirilecektir. İhaleler, pazarlık görüşmelerine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile yapılacak açık artırma suretiyle sonuçlandırılacaktır." bilgisini verdi.

ARSALARIN FİYATLARI

Arsaların nerede oldukları, konumları, açık adresleri ve muhammen bedelleri hazırlanan ön başvuru formunda tüm detayları ile ilan edildi. Kurum başvuruda bulunacak olan vatandaşların bu tabloda yer alan fiyatlar üzerinden tekliflerini sunacaklarını açıkladı.

Bu arsaların konumları çok güzel! Özelleştirme İdaresi 100 bin TL'den başlayan fiyatlarla satacak

* Yukarıda yer alan tabloya bakıldığında listedeki en ucuz arsanın "Aydın / Didim / Cumhuriyet 246 ada 6 parseldeki 500 m²’nin 45657 / 50000 hissesi" için geçerli olduğu ifade edilirken bu arsa için 100.000 TL muhammen bedel belirlendi.

* En pahalı arsa ise 6 milyon TL muhammen bedel ile satışa çıkarıldı. Bu arsa ise İzmir'de bulunuyor. Arsanın konumu ve büyüklüğü "İzmir / Çeşme / Reisdere 4054 ada 1 parseldeki 25.596 m²’nin 23664/25596 hissesi" şeklinde tanımladı.

BAŞVURU YAPMAK İSTEYENLER NE YAPACAK?

İhaleye katılmak isteyenler başvurularını "Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Ziya Gökalp Caddesi No:80 06600 Kurtuluş/ANKARA" adresinden yapacaklar. Başvuru yapmadan önce kurumun web sitesinden ve basın ilan kurumundan satışa dair hazırlanan ön başvuru formuna ulaşılabilir. Bununla birlikte isteyenler kuruma giderek ihale şartnamesini de inceleyebilirler. Detaylı bilgi için Özel İdaresi Başkanlığı'nın her arsa için ayrı ayrı bıraktığı iletişim numarası üzerinden öğrenilebilir.