Bu Caddeye Giren Geri Dönüyor! Kiralar 1 Milyonu Geçti

Konut fiyatlarındaki artış iş yeri kiralarını da vurdu. Türkiye'nin en bilindik caddelerinde iş yeri kiraları 1 milyon lirayı aştı.
Bu Caddeye Giren Geri Dönüyor! Kiralar 1 Milyonu Geçti

Son aylarda farklı faktörlere bağlı olarak yükselen konut fiyatları, iş yeri kiralarını da etkiledi. Lüks semtlerdeki dükkanlar artık kiralara yetişemediği için kepenk kapatma noktasına geldi. Kira maliyetlerinin yanına bir de enerji fiyatları da etkilenince caddede dükkanı bulunan vatandaşlar için zorlu bir sürecin fitili ateşlendi.

İŞ YERİ KİRALARI 1 MİLYON TL'Yİ AŞTI

Tüm Türkiye'de hem konut hem de iş yeri kiraları artarken bu durumdan en çok etkilenen il her zaman ki gibi İstanbul oluyor. Lüks semtlerde bulunan caddelerde esnaflık yapan iş yeri sahipleri 1 milyon liraya çıkan kira ücretleri karşısında şaşkınlıklarını gizleyemiyor.

Bir gayrimenkul şirketi, pandemi sonrası tekrar canlanan İstanbul'un en gözde caddelerinden Bağdat Caddesi'ndeki kiraları masaya yatırdı. En popüler ticaret merkezlerinden olan Bağdat Caddesi'nde kira değerleri, alan kullanımları, kira değerini etkileyen faktörler bir bir analiz edildi.

Bu Caddeye Giren Geri Dönüyor! Kiralar 1 Milyonu Geçti

Bağdat Caddesi'nde bulunan 810 dükkandan, 163 adedi yeme içme sektöründe, 105'i ise moda ve tekstil alanında hizmet veriyor. Cadde üzerindeki kira miktarlarında bakıldığında fiyatların 2 bin 750 TL'den başlayarak 1 milyon 100 bin liraya kadar çıktığı görülüyor. Kurumsal olmayan işletmeler 2 bin 750 TL ile 50 bin TL arasında kira talep ederken, kurumsal firmalar ise durumu biraz abartarak 1 milyon 100 bin TL kira alıyor.

Gayrimenkul şirketinin yaptığı araştırma sonucunda ortalamanın üzerinde birim kira değerine sahip aksesuar, takı, teknoloji, iletişim ve market sektörlerinin kullanım alanlarının dar olması nedeniyle birim kira değerlerinin yüksek olduğu sonucuna varıldı. Moda ve tekstil alanında da kira bedelinin ortalamanın üzerinde olduğu belirtilerek, kira fiyatlarının yüksek olmasının nedeni olarak caddenin yaya trafiğine yoğun olması gösterildi.