Bu il ve ilçelerde arsası olanlara piyango vurdu!

Deprem sonrası insanların bir kere daha güvenliklerinden endişeye düşmesi ile müstakil ev ve arsalara olan talep yeniden arttı bu da arsa fiyatlarını arttırdı.
Bu il ve ilçelerde arsası olanlara piyango vurdu!

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen büyük deprem felaketi hem 11 ilde büyük bir deprem felaketi yaşanmasına hem de diğer tüm illerde yaşayan insanların deprem gerçeği ile yüz yüze gelmesine neden olmuştu. Depremin yarattığı felaket sonrasında insanlar bir kere daha müstakil konutlara yönelirken bu da arsalara olan talebi arttırdı. 

Depremin yarattığı endişe ve kaostan kaçan kişiler civar illerde ucuz ve uygun arsa arayışına başlarken Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı talebin artması ile bazı bölgelerde arsa fiyatlarının rekor oranda zamlandığını ifade etti. Arsa fiyatları özelliklede büyükşehirlerin çeper bölgelerinde rekora koşarken batıya gittikçe fiyatların düştüğü belirtildi. 

ARSA FİYATLARINDA SON DURUM NE?

Özelmacıklı yapmış olduğu açıklamasında "Özellikle deprem sonrası müstakil yapı yapılabilir yerlere ilişkin arsa konusunda da yoğun talep var. Bu noktada İstanbul başta olmak üzere İstanbul’a yakın bölgelerden talepler yoğunlaştı diyebiliriz. Çatalca’nın çeşitli köyleri başta olmak üzere ki bu noktada Yalıköy’ye kadar giden güzergahta arsa talepleri oluyor. Arnavutköy’de, havalimanının açılmasıyla arsalara yoğun talepler var" diyerek batıya gittikçe fiyatların düştüğünü söyledi. 

 ARSA FİYATLARININ EN ÇOK ARTTIĞI İL VE İLÇELER HANGİLERİ?

Sadece konut değil sanayi arsalarında da fiyatların arttığını belirten Özelmacıklı "Özellikle otobana ve bağlantı yollarına yakın olması nedeniyle bu güzergahta Büyükçavuşlu, Çerkezköy, Büyükyoncalı, Küçükyoncalı ve Saray’a kadar uzanan hat yoğun talep görüyor. Bunun nedeni orman vasfında yer olmamasıdır. Nispeten köy yerleşik alanlarda imara açık alanların çok bulunması bu bölgeleri avantajlı hale getiriyor.

Bundan sonraki güzergah Saray’dan sonra Vize’ye doğru giderken bir miktar da Kırklareli’de Lüleburgaz, Pınarhisar, Kaynarca gibi bölgelere kayıyor diyebiliriz. Kocaeli’ye doğru gittiğinizde en yoğun bölgenin Kandıra olduğunu söyleyebiliriz. Burada arsa ve arazilere yoğun geçiş var. Bu geçiş zaten 6 Şubat depreminden sonra hareketlendi. Son 1 ayda bu hareketliliğin devam ettiğini söyleyebiliyoruz. Birçok yerde özellikle Trakya’nın kuzeyi ve Anadolu yakasının kuzeyi bölgelerde hatta İstanbul’a yakın olan Şile ve Ağva gibi bölgelerde arsalara talep var" diyerek arazi üzerine prefabrik ve tinny house tercihlerinin de arsa fiyatlarını arttırdığını dile getirdi.