Bu illerde yaşayan kadınlar dikkat! Aile Bakanlığı bedava konut verecek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın kadınlara yönelik vereceği 300 Bin TL’lik konut desteği ile alakalı ayrıntılar belli oldu. Konut desteği sağlanacak ilk iller belirlendi. Belirlenen illerde yaşayan kadınlar şartları karşılamaları durumunda 300 Bin TL konut desteğinden yararlanabilecek.
Bu illerde yaşayan kadınlar dikkat! Aile Bakanlığı bedava konut verecek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı geçtiğimiz günlerde kadınlara yönelik yeni bir sosyal yardım duyurusu yapmıştı. Aile Bakanı Derya Yanık tarafından yapılan açıklamaya göre kadınlara 300 Bin TL konut desteği verilecekti. Bu devlet desteğinin ayrıntıları belli oldu. Peki hangi kadınlar, hangi şartlarla ve hangi illerde 300 Bin TL konut desteği alabilecekler.

KADINLARA 300 BİN TL KONUT DESTEĞİNDE SON AYRINTILAR BELLİ OLDU

Aile Bakanlığı tarafından eşi vefat eden kadınlara 2023 adet konut destek olarak verilecek. Bu sosyal yardım programında hane başı 300 Bin TL destek sağlanacak. Kadınlara verilecek olan konutların nitelikleri de belli oldu. Buna göre hem yeni konutlar inşa edilecek hem de kadınlara verilmek üzere konutlar satın alınacak. Devletin arsa temini ile 80 metrekarelik evler inşa edilecek. Satın alınacak konutlarında 80 metrekare olacağı bildirildi.

Kadınlar 300 Bin TL konut desteğinden faydalandıklarında bu konutların sahibi olamayacaklar. Konutların mülkiyetleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının olacak. Konutta oturan kişiden herhangi bir şekilde kira veya başka bir ad altında ödeme alınmayacak. Yardımdan yararlanan kişi vefat eder veya konuttan taşınırsa o konut bir başka kişiye tahsis edilecek.

İLK HANGİ İLLERDE UYGULANACAK?

Kadınlara yönelik 300 Bin TL’lik konut yardımının kaynağını belediyeler sağlayacaklar. Ayrıca ilk olarak uygulamanın yapılacağı iller belirlendi. Buna göre eşi vefat etmiş kadınlara yönelik olan bu sosyal destek için Osmaniye, Kahramanmaraş, Samsun ve Bingöl’de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları protokol anlaşmalarını imzaladılar. Kadınlar için konut desteği ilk olarak bu illerde verilecek.

KİMLER YARARLANACAK?

300 Bin TL konut desteğinden kimlerin yararlanabileceği merak ediliyor. Buna göre eşi vefat etmiş ve 18 yaş altı en az üç çocuğu olan kadınlara bu imkan sağlanacak. Ayrıca üç çocuktan fazla çocuğu olan kadınlar da bu imkanı kullanabilecekler. Konutlar sadece o ilde yaşayan ve şartları taşıyan kadınlara verilecek. Bunların yanında başvuru yapacak olan eşi vefat etmiş kadının herhangi bir sosyal güvenlik kurumuna bağlı olmaması ve sosyal güvenlik kurumundan gelir almıyor olması gerekiyor. Son olarak ise hane içi kişi başı aylık gelirin 1.833 TL’den fazla olmaması şartı aranıyor.

Öte yandan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın barınma yardımlarından yararlananlara bu sosyal yardıma başvuru hakkı verilmeyecek. Aynı şekilde sosyal konut projesi desteği alanlara da bu sosyal destek verilmeyecek. Başvurular ise illerde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapılabilecek.