Bu kasabanın tamamı 213 milyon TL’den satışa çıktı

Ülkemizde konut fiyatları yaşanan piyasadaki dengesizlikten dolayı yakından takip ediliyor. Ancak ABD’de yaşanan bir olay gözlerin oraya çevrilmesine neden oldu. O kasabanın tamamının 213 milyon TL’den satışa çıktığı belirtildi.
Bu kasabanın tamamı 213 milyon TL’den satışa çıktı

Aktarılan haberin detaylarına göre ABD’nin Kaliforniya eyaletinde yer alan bir köyün tamamı 6,6 milyon dolar karşılığında yani 213 milyon TL’ye satışa çıktı. Alacak olan kişinin beraberinde pek çok maliyet ile karşılaşabileceği öğrenildi.

SADECE 1-2 SAAT UZAKLIKTA

Satışa çıkan kasabını yeri Kaliforniya’da bulunan San Diego şehrine sadece 1-2 saat uzaklıkta bulunan Campo Köyü’nde olduğu belirtildi.

Sadece 28 binası olan köyde konut ve ticari yapıların da yer aldığı açıklandı. İlgili kişilerin bölgeyi satın alarak şehir merkezinin gitmesini istedikleri yönü de kendilerinin belirleyebileceği oryaya çıktı.

KÖYÜN BÜYÜK BİR KISMI YENİLENMİŞ

Filmlerdeki sahneleri andıran yerdeki konutların büyük bir kısmının çeşitli alanlarda yenilendiği gözlerden kaçmıyor. Özellikle çatı ve tahta döşemeler gözlere hitap ederken, sadece estetik açıdan değil, yeni alıcısının konforu düşünülere de yenilenmiş gibi duruyor.

satilikkasaba4jpg-nvikvcyitkoeabp8f-fk8a.jpg

Yapılan açıklamaya göre yatırımcıların binaları değiştirmeden arsalar üzerindeki yapı sayısı çoğaltabilecekleri belirtildi. Ya da eski tür tapıları yıkarak şehrin büyük bir kısmı yatırımcılar tarafından yeniden inşa edilebilir.

ÜNLÜ İSİMLER İLGİLENİYOR

Sözcü’nün aktardığı habere göre satışa çıkan kasabanın aslında ünlülerin odağında olduğu ortaya çıktı. Emlakçılar isimleri açıklanmayan bazı ünlü isimlerin proje ile ilgilendiklerini duyurdu.

Diğer yanda köyün 2. Dünya Savaşı sırasında olası bir işgal halinde askerleri barındırmak amacı ile inşa edildiği ortaya çıktı. Aynı zamanda kasabının yapılanma sürecine karşı çıkılmadığı ifade ediliyor.