Bu konutların fiyatları yüzde 30 düşecek! Ünlü ekonomistten konut fiyatları açıklaması!

Ünlü ekonomist Remzi Özdemir konut fiyatlarına dair beklentilerini açıkladı. Türkiye’nin ekonomi iklimini konut sektörü ile ilişkilendiren Remzi Özdemir hangi konutların fiyatlarının düşeceğini açıkladı. Konut fiyatları düşer mi yoksa yükselir mi?
Bu konutların fiyatları yüzde 30 düşecek! Ünlü ekonomistten konut fiyatları açıklaması!

Türkiye ekonomisine dair gelişmeleri geniş bir perspektifle yorumlayan nadir isimlerden birisi olan ekonomist Remzi Özdemir konut sektörüne dair değerlendirmelerde bulundu. Konut fiyatlarındaki yükselişlere dikkat çeken Remzi Özdemir bundan sonra meydana gelebilecek fiyat gelişmelerine dair beklentilerini açıkladı. Konutların tüm dünyada balon olarak görülmeye başlandığını söyleyen Remzi Özdemir önemli değerlendirmeler yaptı.

KREDİ İLE EV ALMAYI UNUTUN!

Konutta işin rengi değişti diyen Remzi Özdemir, “Konutta bugüne kadar fiyatların yükseleceğini söyledik ve bu konuda haklı çıktık. Ancak artık işin rengi değişti. Türkiye’de ekonomik kriz iyice hissedilmeye başlandı. İnsanlar bankalardan kredi çekemiyorlar. İnsanların gelirleri yetersiz bulunuyor ve insanlar kredilerini geri ödeyemiyorlar. Bu saatten sonra Türkiye’de insanların yüzde 80’i bankalardan kredi çekip ev, araba almayı unutsunlar.” dedi.

BANKALAR KREDİ VERMEDİ FİYATLAR YÜKSELDİĞİYLE KALDI

Konut fiyatlarının neden yükseldiğini açıklayan Remzi Özdemir, “Konut fiyatları hükümetin faiz politikası ile yükseldi. Israrla konut projeleri açıkladılar. Asıl fiyat artışı ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konut kredisinde faiz indirimi açıklaması ile oldu. Sonrasında 0,79 ile kredi veriliyor denildi fiyatlar yükseldi. Peki insanlar bu faiz oranı kredi çekebildiler mi? Çekemediler ve konut kredisi verilmedi ve evler satılmadı. Konut satışları da tıkanmaya girdi.” ifadelerini kullandı.

DÜŞÜK FAİZLİ KONUT KREDİSİ GELİR Mİ?

Düşük faizli konut kredisi değerlendirmesi yapan Remzi Özdemir, “Tüm dünyada konut bir balon olarak görülmeye başlandı. Dolardan dolayı çılgın gibi merkez bankaları faiz arttırıyor. ABD doları güçlenmeye devam edecek. Kimse düşük faizli konut kredisini daha beklemesinler. Ne bunu bankalar verebilecek ne de sistem bunu verebilecek güce sahip olacak. Konut satışlarını arttıramayacaklar. Satılmayan bir malın fiyatı artsa ne olur artmasa ne olur.” şeklinde konuştu.

HANGİ KONUTLARIN FİYATLARI DÜŞECEK?

Fiyatı düşecek olan konutların hangileri olacağını açıklayan Remzi Özdemir, “Konut satışları artık düşmeye başladı. Yabancıya konut satışı da kalmadı. Zengin Ruslar alıyorlar ama onlar lüks evleri alıyorlar. Birinci el konutlarda fiyat düşüşü olmaz. Bu konutların fiyatlarının düşmesi için maliyet düşüşü yani enflasyon düşmeli. Bir de arsa fiyatlarının düşmesi de gerekiyor. Konut yapılacak arsalar bulunamıyor. İkinci el konutlarda ise yüzde 30’a varacak sert düşüşler bekliyorum. Çünkü çok gereksiz fiyatlar var. Birinci el konutları yüksek maliyetle yapan adam zararına satmaz ve bundan dolayı düşmez.” dedi.