Bu paraları unutmayın! Ev alımında konut kredisi dışında nakit destek paketi de var

Devlet emlak sektörü için çok önemli kredi paketlerini uygulamaya aldı. Kredilere ek devletin devam eden bazı ek destek paketleri de devam ediyor. Ev almadan önce unutulmaması gereken o paketler..
Bu paraları unutmayın! Ev alımında konut kredisi dışında nakit destek paketi de var

Emlak365.com - Ekonominin canlanması adına atılan adımlar vatandaşların konuta erişimini kolaylaştırıyor. Bu kapsamda hafta içerisinde Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni müjdeyi paylaştı. Henüz başlamayan ancak detayları açıklanan ekonomi adımları kredi kullanımları için oldu. Ev alırken kredi ihtiyacı duyanlara sıfır konut alımları için ayrı altın ve dolar bozdurarak almak isteyenlere ayrı bir paket sundu. Kamu bankalarının aracı olacağı bu kredi paketlerinde vatandaşlar 0.89 ve 0.99 oranlarıyla maliyet hesabı yapacaklar.

KONUT KREDİSİ DIŞINDA DEVAM EDEN KONUT DESTEK PAKETLERİ VAR

Konut kredisi dışında devletin devam eden ev alımına destekleri var. Bu desteklerin bazıları hemen sağlanırken bazıları uzun vadeli planlamalar. Bazı destekler ise yine kredi kullanımı üzerinden sağlanır.

Almayacağım yapacağım diyene 70.000 TL'lik destek

Ev alma planı olan ancak ekonomik gücü olmayan geliri düşük olan vatandaşlar için devlet 70.000 TL'lik destek sağlar. Bu destek oturulmayacak, yaşanmayacak durumda kötü olan evler için sağlanır. Vatandaşların kendilerine ait olan evlerini yenilemeleri için sağlanan destek Aile Bakanlığı üzerinden sağlanır.

3 - 5 yıl sonra ev almak istiyorum diyene 42.000 TL

Ben ev almak istiyoruma ama birikim yapmam gerek diyenler için devletin konut hesabı üzerinden sağladığı destek var. Bir banka hesabı açan bu hesapta para biriktirenler 3 yıllık birikimleri için yüzde 15, 4 yıllık birikimleri için yüzde 18, 5 yıllık birikimleri için ise yüzde 20 oranında destek alırlar. 2022 yılı için toplam ödenen rakam 42.000 TL. Ancak bu rakam her sene yükselecek.

Prefabrik evi tecih edeceğin diyene 45.000 TL

Ev yeri olan ancak ev alacak yaptıracak parası olmayanlar prefabrik ev tercih ettiklerinde Aile Bakanlığı destek sağlar. Hane gelir düzeyine göre verilen onay sonrası 45.000 TL devlet desteği almak mümkün olacak.

0.88'li kredi paketi de devam ediyor

0.89 ve 0.99 faizli konut kredisi paketinden faydalanmak isteyenler dışında Çevre Bakanlığı destekli 0.88 faizli kredi paketi de devam ediyor. Kentsel dönüşüm kapsamında olan binalarda oturan ev sahipleri ile kiracıların ev almak istediklerinde yararlanabildikleri kredi düşük maliyet sağlıyor.