Bunu isteyen ev sahibine de yapan kiracıya da ceza! Mahkeme yolu açıldı

Türkiye'de kayıt dışılıkla mücadele edilirken hükümet kanadı pek çok vergi düzenlemesi için adım attı. Bu çerçevede ev sahibi ve kiracılara ceza verilecek bir kalem daha açıklandı.
Bunu isteyen ev sahibine de yapan kiracıya da ceza! Mahkeme yolu açıldı

Türkiye'de yeni vergi paketine dair pek çok önemli adım atıldı. Kayıt dışılıkla mücadele edilirken hükümet kanadı pek çok vergi düzenlemesine giderken düzenlenen yeni vergi paketine göre, kirayı elden ödeyen kiracıya da kötü haber verildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın kayıt dışılıkla mücadele kapsamındaki çalışmaları devam ediyor. Konutlarını kiraya verenlerin elden ödeme almalarının önüne geçilmesi hedeflenirken kiracı ödemesini elden yapmaya devam ederse usulsüzlük cezası kesilecek.

KİRAYI ELDEN ALAN EV SAHİBİ VE ELDEN ÖDEYEN KİRACIYA CEZA

Kayıt dışılıkla mücadele kapsamında ev sahiplerinin kiracılardan elden ödeme talep etmeleri halinde Maliye'ye bildirimde bulunmaları gerekiyor.

bunu-isteyen-ev-sahibine-de-yapan-kiraciya-da-ceza-mahkeme-yolu-acildi.png

Bir diğer yöntem ise kira bedelini PTT ile adreste ödemeli olarak göndermek olarak karşımıza çıkarken kiracıların elden ödeme yapmaları durumunda bankadan yapılmayan kira tahsilatlarında her bir işlem için bu işleme konu tutarın yüzde 5'i tutarında özel usulsüzlük cezası kesilebilecek. Asgari 7 bin 500 TL, azami 20 milyon TL olmak üzere elden ödenen bedelin yüzde 10'u oranında hem mülk sahiplerine hem de kiracılara ceza kesilebilecek.