Bursa İnegöl Belediyesi'nden satılık arsalar! İşte belirlenen KDV'den muaf satış bedelleri!

Bursa İnegöl Belediyesi tarafından 3 adet arsa ihaleyle satışa çıkarıldı. Satılacak olan arsaların ikisinin konut imarı olduğu bildirildi. İnegöl Belediyesi arsalar için ne kadar değer belirledi?
Bursa İnegöl Belediyesi'nden satılık arsalar! İşte belirlenen KDV'den muaf satış bedelleri!

Türkiye’de arsa sayıtımı son dönemlerde oldukça büyük önem kazandı. Hatta o kadar çok talep oldu ki emlak piyasasında satın alacak arsa bulmak epey zorlaştı. Bu piyasa ortamında ise belediyeler tarafından yapılan arsa satışları çok daha fazla kıymetlendi. Son olarak Bursa İnegöl Belediyesi bir resmi ilen yayınlayarak 3 adet arsa satışı yapacağını duyurdu. Peki İnegöl Belediyesi’nin satışa çıkaracağı arsaların özellikleri nelerdir? Bu arsalar hangi şartlarda ihale edilecekler?

3 ADET ARSA İHALEYLE SATILACAK!

Bursa İnegöl Belediyesi tarafından yayınlanan ilanda 3 adet arsanın hangi şartlarda satılacakları belli oldu. Orhaniye Mahallesi’nde bulunan ve 2.731 metrekarelik bir alana sahip olan arsa için tahmini olarak 30 Milyon TL değer biçildi. Bu arsanın üzerinde yapı olduğu ve ekmek fabrikası için kullanımının uygun olduğu bildirildi. Konut dışı kentsel çalışma alanında kalan arsa için 900 Bin TL geçici teminat bedeli belirlendi.

İnegöl Belediyesi’nin satışa çıkardığı ikinci arsa ise Burhaniye Mahallesi’nde bulunuyor. Bu arsanın büyüklüğünün 1.837 metrekare olduğu ve tahmini olarak 7 Milyon TL fiyat belirlendiği bildirildi. Konut alanında kalan arsa için geçici teminat bedeli ise 210 Bin TL olarak belirlendi.

İnegöl Belediyesi’nin satacağı bir diğer arsa ise Kemalpaşa Mahallesi’nde yer alıyor. 1.357 metrekarelik bu arsa için belediye 6 Milyon TL tahmini değer biçti. Konut alanında yer alan bu arsa için geçici teminat bedeli ise 180 Bin TL olarak açıklandı.

İHALELER NE ZAMAN VE NASIL YAPILACAK?

Bursa İnegöl belediyesi arsa satış ihalesinin ayrıntılarını da açıkladı. İhalelerin üçü de 13 Eylül tarihinde İnegöl Belediyesi Ek Hizmet Binası Belediye Meclis Salonu’nda yapılacak. İhalelerde kapalı teklif usulü uygulanacak. Arsaların belediye mülkiyetinde olmalarından dolayı satışlar KDV’den muaf olacak.