Büyükçekmece'deki 15 Milyon Liralık Villalar Çöktü! Mahkeme Duruma Müdahale Etti

İstanbul Büyükçekmece'de bulunan villalar, yan taraftaki inşaat nedeniyle büyük hasar gördü. Durumu yargıya taşıyan site sakinleri, mahkemeden gelen karar ile biraz olsun rahatladı.
Büyükçekmece'deki 15 Milyon Liralık Villalar Çöktü! Mahkeme Duruma Müdahale Etti

İstanbul'un Büyükçekmece ilçesi Karaağaç Mahallesinde yer alan lüks bir sitenin içerisindeki villalar, hemen yan taraflarında devam eden inşaat nedeniyle yıkılma tehlikesiyle yüz yüze geldi. Değeri 15 milyon TL olan villalarda yaşayan site sakinleri, evlerine verilen zararın karşılanması için soluğu mahkemede almıştı.

İnşaat nedeniyle zarar gören 6 evin bahçelerin büyük yarıklar oluşmuş ve evler yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalınca mahkeme inşaatı durdurma kararı aldı.

15 MİLYON LİRALIK VİLLALARDA YIKILMA TEHLİKESİ!

Evlerinin yanında yapılan inşaat nedeniyle bahçelerinde büyük yarıklar oluşan site sakinleri, evlerinin istinat duvarında ve bahçelerinde çökmeler meydana geldiğini, bu nedenle evlerinde güvenli bir şekilde oturamadıklarını söyledi. Evin her an yıkılabileceği korkusuyla yaşayan sakinler, konuyu inşaat firmasıyla görüştüklerini ancak firmanın bu duruma duyarsız kaldığını aktardı.

Diğer komşularının evlerinin çok daha kötü durumda olduğunun altını çizen site sakini, hem can hem de mal güvenliklerinin tehlikede olduğunu belirterek bir an önce mağduriyetlerinin giderilmesini talep etti.

Büyükçekmece'deki 15 Milyon Liralık Villalar Çöktü! Mahkeme Duruma Müdahale Etti

İNŞAAT FİRMASI DURUMA DUYARSIZ KALDI

Bahçeleri zarar gören ve istinat duvarları yıkılan sitenin müdürü Murat ŞAhin, sitenin istinat duvarı, bahçesi ve havuzunun zarar gördüğünü ve bunların yaşanmasının nedeninin yan tarafta yapılan inşaat olduğunu söyledi. Bu tür olumsuzlukların yaşanmaması için defalarca inşaat firmasıyla görüşme yaptıklarını ancak firmanın duruma duyarsız kalarak olumlu bir yanıt alamadıklarını ifade etti.

Milyon liralık villaların hasar görmesine neden olan ve vatandaşların can güvenliğini tehlikeye atan inşaat mahkeme kararı ile durduruldu.