Çanakkale Boğazının Gerdanlığı 1915 Çanakkale Köprüsü Hızla Yükseliyor!

Türkiye'nin en önemli ulaşım projeleri arasında gösterilen 1915 Çanakkale Köprüsü hakkında kuleleri hızla yükselmeye devam ediyor.
Çanakkale Boğazının Gerdanlığı 1915 Çanakkale Köprüsü Hızla Yükseliyor!

Türkiye'nin en önemli ulaşım projeleri arasında gösterilen 1915 Çanakkale Köprüsü hakkında kuleleri hızla yükselmeye devam ediyor. Çanakkale Boğazı'nın gerdanlığı olarak kabul edilen projede kulelerin toplam uzunluğu 250 metreye ulaştı. Detaylar haberimizde...

1915 Çanakkale Köprüsü inşaatı tüm hızı ile devam ediyor. Korana virüs salgını nedeni ile gerekli tüm önlemlerin alındığı şantiyede ekipler titizlikle çalışmalarını sürdürüyor.



1915 ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ İÇİN İLK ÇALIŞMALAR NE ZAMAN BAŞLADI?



18 Mart 2017 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından temelleri atılan 1915 Çanakkale Köprüsü için ekiplerin titiz çalışması tüm hızı ile devam ediyor.



Lapseki ile Gelibolu arasında yer alan denizde bulunan alana inşa edilen kule kesonları hızla yükselmeye devam ediyor. Kule kesonları için yapılan 26. blok montajı sonrası köprünün oturtulacağı ayakların yüksekliği 250 metreye ulaştı.



Hatırlanacağı üzere proje ilk açıklandığında kule ayaklarının toplam uzunluğunun 318 metre olacağı duyurulmuştu. Böylelikle projedeki en zor bölümlerden biri olan köprü ayakları için sadece 68 metrelik bir bölüm kalmış oldu.



ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ NE ZAMAN HİZMETE AÇILACAK?



1915 Çanakkale Köprüsü projesi için yürütülen çalışmalarda ekiplerin korana virüse rağmen özverili çalışmaları sürüyor.



Projede gecikme yaşanmaması adın atüm izolasyon önlemleri alınarak yürütülen çalışmaların 18 Mart 2022 tarihinde tamamlanması hedefleniyor.



Söz konusu proje tamamlandığı anda yeni köprü ile ulaşım sadece 6 dakikaya düşecek.



Emlak365.com