Çatı katı 121 metrekare 2+1 apartman dairesi belediyeden 235 bin liraya satılık

Tokat ili Başçiftlik Belediyesi 2+1 çatı katı dairenin satışı için ilan yayımladı. Kamudan satılık konutlar kapsamında ihale ile satılacak olan daire için belediye başkanlığı 235 bin lira belirledi.
Çatı katı 121 metrekare 2+1 apartman dairesi belediyeden 235 bin liraya satılık

Belediye başkanlıklarının konut satış ilanları haziran ayının ortalarında da devam ediyor. Mülkiyeti belediyeye ait olan ve kullanılmayan apartman dairelerini satacağını ilan eden il veya ilçe belediye başkanlıkları düzenledikleri ihaleler ile satışları tamamlıyorlar. Bu kapsamda ev almak isteyenler ise fiyat avantajı yakalayabiliyorlar.

Belediyeden ev almak isteyenler için son duyuru Tokat'tan geldi. Basın İlan Kurumu'nda da yer alan duyuruya göre Tokat ili Başçiftlik Belediyesi mülkiyeti kendisine ait olan ve çatı katında bulunan bir daireyi satacak.

BELEDİYEDEN SATILIK 2+1 DAİRE

Başçiftlik belediyesi duyurusunda konutun nerede bulunduğunu ve özelliklerini açıkladı. Satış işlemleri hakkında da bilgi veren belediye başkanlığı hazırladığı satış kılavuzunda "Mülkiyeti Belediyemize ait ilçemiz Gençosman Mah. tapunun 7026 Nolu parsel üzerinde bulunan binada 21 bağımsız bölüm numaralı (çatı katı) güney cepheli 121 m2 olan 2+1 daire Açık İhale Usulü ile satılacaktır." açıklamasında bulundu.

Bu bilgilerin ardından ihale tarihini de ilan eden belediye başkanlığı açık artırmanın 23 Haziran tarihinde sabah saat 10.00'da düzenleneceğini ilan etti. Bu şehirde ev alacak olanlar için hazırlanan tabloda ise konutun bazı özellikleri ile belirlenen muhamen bedel bilgileri yer aldı.

Çatı katı 121 metrekare 2+1 apartman dairesi belediyeden 235 bin liraya satılık

Belediye başkanlığının hazırladığı satış duyurusunda bireysel veya şirketler üzerinden başvuru yaparak ihaleye katılmak isteyenlerin neler yapmaları gerektiği açıklandı. Şahıs üzerinden başvuru yapacak olanlar ilan edilen 23 Haziran tarihinden önce beleditenin emlak ve istimlak müdürlüğü birimine gitmesi gerekiyor.

Burada 1000 lira karşılığında ihale şartnamesi alınacak. İhale şartnamesini alıp imzalayanlar daha sonra ev için belirlenen 12 bin liralık geçici teminat bedelini ödeyecekler. Belediyede bu iki işlemi tamamlayanlar son olarak ise şahıslar için farklı şirketler için farklı olan başvuru evraklarını teslim ederek başvuru sürecini tamamlayacaklar.