Çeşme Projesindeki Kanal İstanbul Benzeri Planlama İptal Edildi

Çeşme Projesinde Kanal İstanbul benzeri bir kanalın oluşturulmasına ilişkin planlamanın iptal edildiği duyuruldu. Projenin son haline ilişkin Kültür Bakanı Mehmet Ersoy açıklamada bulundu.
Çeşme Projesindeki Kanal İstanbul Benzeri Planlama İptal Edildi

Kanal İstanbul Projesine benzer bir planlama içeren ve Çeşme Projesi olarak bilinen projeye ilişkin Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy açıklamalarda bulundu. Ege Turizm Merkezi Çeşme Etabı adıyla yürütülen projenin iptal edildiğini açıklayan Bakan Ersoy alınan kararın detaylarına ilişkin bilgi verdi.

KANAL ÇEŞME PROJESİ İPTAL EDİLDİ

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İzmir Ticaret Odası'nda gerçekleştirilen toplantıda yer aldı. Bakan Ersoy ile birlikte toplantıda İzmir'in önemli isimleri de bulundu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer toplantıda yer alırken diğer isimler Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener oldu.

Toplantıda ele alınan konulardan biri Çeşme Projesi oldu. Çeşme Projesi 12 bin hektar yani 120 milyon metrekare alanda uygulanması beklenen projeye dair ilk çalışmalar 2019 yılında başladı. Halen devam eden projedeki değişiklik ise kanal oldu. Kanal İstanbul Projesine benzer bir kanalın Çeşme'de açılmasını öngören planlamanın projeden çıkarıldığı görüldü.

Bakan Ersoy Bilgi Verdi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy katılmış olduğu toplantıda Çeşme Projesi hakkında konuştu. Projenin amacına vurgu yapan Bakan Ersoy “Bu, bölgenin kültürüne ve tarihine sahip çıkılan, Çeşme’yi ve Ege'yi yerelden kalkındıracak büyük bir vizyon projesi olacak. Farklı ölçek ve konseptte turizm tesislerinin, butik otellerin, üniversitelerin, kültür sanat faaliyetleri için etkinlik mekanlarının bulunduğu Çeşme Projesi'nin kalbinde Atatürk'ün 1937 yılında tasarlamış olduğu İdeal Cumhuriyet Köyü yer alacak." ifadelerini kullandı.

Çeşme Projesi içerisinde; spor ve fuar alanları, farklı temalara sahip köyler, hayvan hastanesi, büyük bir kütüphane, tenis kortu, golf sahası yer alacak. Köyde 3 ayrı üniversite kurulacak ve yeşil okul inşa edilecek.