Çeşme Turizm Projesi İçin Acele Kamulaştırma Kararı Resmi Gazete İle Yayımlandı!

Turizm ve Kültür Bakanlığı tarafından uzun süredir üzerinde çalışılan Çeşme Turizm Projesi için büyük tartışmalara neden olan kamulaştırma konusunda alınan son karar 11 Nisan 2020 tarihli Resmi Gazete sayısı ile yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Çeşme Turizm Projesi İçin Acele Kamulaştırma Kararı Resmi Gazete İle Yayımlandı!

Turizm ve Kültür Bakanlığı tarafından uzun süredir üzerinde çalışılan Çeşme Turizm Projesi için büyük tartışmalara neden olan kamulaştırma konusunda alınan son karar 11 Nisan 2020 tarihli Resmi Gazete sayısı ile yayımlanarak yürürlüğe girdi. Çeşme Turizm Merkezi Projesi ile bölgenin kalkınması ve devlete sağlamış olduğu döviz gelirinin artması planlanıyor. Detaylar haberimizde...

Kanal Çeşme iddiaları ile gündeme gelen ve büyük tartışmalara neden olan Çeşme Turizm projesi için beklenen kamulaştırma kararı Resmi Gazete ile yayımlandı.



Çeşme Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Kapsamındaki Bazı Taşınmazların Kültür ve Turizm Bakanlığı Tarafından Acele Kamulaştırılması Hakkındaki 24/1/2020 Tarihli ve 2054 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararının, Ekli Listede Belirtilen Taşınmazlara İlişkin Hükümlerinin Yürürlükten Kaldırılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 2390)



"Çeşme Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi” kapsamındaki bazı taşınmazların Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılması hakkındaki 24/01/2020 tarihli ve 2054 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı’nın, ekli listede belirtilen taşınmazlara ilişkin hükümlerinin yürürlükten kaldırılmasına, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu’nun 27’inci maddesi gereğince karar verilmiştir.



Çeşme Turizm Projesi İçin Acele Kamulaştırma Kararı Resmi Gazete İle Yayımlandı!



Çeşme Turizm Projesi İçin Acele Kamulaştırma Kararı Resmi Gazete İle Yayımlandı!



KANAL ÇEŞME PROJESİ İDDİALARI YALANLANMIŞTI!



Hatırlanacağı üzere Çeşme Turizm Projesi ile alakalı olarak Katarlı bir firma tarafından dağıtılan broşürler tartışma konusu yaratmış ve Çeşme'de Kanal İstanbul projesinde olduğu gibi yapay bir kanal yapılacağı, etrafının da yapılaşmaya açılacağı iddiaları gündeme gelmişti.



Söz konusu iddiaları bizzat Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yalanlamış ve Ege Turizm Planı Değerlendirme Toplantısı kapsamında açıklamalarda bulunmuş ve sadece devletin kamulaştırma yapmak zorunda kalacağı alanın binde 3 ile sınırlı tutulmaya çalışılacağını duyurmuştu.



Emlak365.com