Çevre Bakanı Kurum Kentsel Dönüşümde Acil Yapı Stoğunun Yenilenmesi için Tarih Verdi

Çevre ve Şehircilik Bakanu Murat Kurum yapmış olduğu konuşmasında kentsel dönüşüm projelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Çevre Bakanı Kurum Kentsel Dönüşümde Acil Yapı Stoğunun Yenilenmesi için Tarih Verdi

Çevre ve Şehircilik Bakanu Murat Kurum yapmış olduğu konuşmasında kentsel dönüşüm projelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum gazetecilere yapmış olduğu kentsel dönüşüm açıklamasında amaçlarının en kısa sürede yapı stoğunun güvenli hale gelmesi gelmesi olduğunu ifade etti.

Türkiye genelinde çok sayıda şehirde devam eden kentsel dönüşüm projelerine ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanu Murat Kurum'dan yeni bir değerlendirme geldi.



Çevre Bakanı Kurum yapmış olduğu açıklamasında kentsel dönüşüm konusunda son yürütülen çalışmalardan bahsetti. Bakanlık olarak kentsel dönüşüm konusuna önem verdiklerini ifade eden Bakan Kurum konuya ilşikin son gelişmeleri kamuoyu ile paylaştı.



ÇEVRE BAKANI KURUM'DAN KENTSEL DÖNÜŞÜM AÇIKLAMASI



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yapmış olduğu konuşmasında Türkiye'de her yıl belli bir sayıda kentsel dönüşüm projesinin tamamlanmasını hedeflediklerini ifade etti. Bu kapsamda önceliğin acil yapı stoğunun yenilenmesi olduğunu ifade eden Çevre Bakanı Kurum, İstanbul'da devam eden projelere değindi.



"Her yıl 300 bin konutun dönüşümünü yaparak, 5 yıl içinde acil dediğimiz bu yapı stoğunu bir an önce yenilemek istiyoruz. Bu çerçevede İstanbulumuzun hemen hemen her ilçesinde projelerimiz, yatırımlarımız var. Kentsel dönüşüm noktasında vatandaşlarımızla görüşmelerimiz var. Belediyelerimizle birlikte bu süreci yürütüyoruz ve amacımız en kısa zamanda bu yapı stoğunu sağlam güvenli hale getirmektir."



Emlak365.com