Çevre Bakanı Kurum Müjdeyi Verdi! Devlet Arazileri Ayçiçek, Zeytin ve Diğer Tarım Ürünlerine Açılıyor

Çevre Bakanı Murat Kurum hazine arazilerinin bu yıl içinde çok daha büyük bir oranda tarıma açılacağını söyledi. Bakan Kurum bu arazilerin başta ayçiçek ve zeytin için kullanılacağını söyledi.
Çevre Bakanı Kurum Müjdeyi Verdi! Devlet Arazileri Ayçiçek, Zeytin ve Diğer Tarım Ürünlerine Açılıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Antalya'daydı. Kentte Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü ile Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) arasında düzenlenen iş protokol sözleşme törenine katılan Bakan Kurum basın mensuplarının karşısına geçti.

MURAT KURUM'DAN HAZİNE ARAZİLERİNİN TARIMDA KULLANILMASI AÇIKLAMASI

Bakan Kurum konuşmasının başında ilk olarak tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı. Bu kapsamda bir çalışmadan bahseden Murat Kurum Kadın İşçiler Hatıra Ormanı'na fidan dikeceklerini söyledi. Daha sonra gündem ve bakanlığın üzerinde durduğu konular hakkında konuşan Çevre Bakanı Murat Kurum, iklim değişikliği, erozyon ve tarım alanında konuşmalarda bulundu. Son günlerin gündem başlıklarından olan sit alanların daraltılacağı iddialarına değinilen açıklamada bu konunun çarpıtıldığını söyledi. Yeni yönetmeliğin iddia edildiği gibi izinleri genişletmediğini tam aksine daha çevreci hale getirdiğini söyledi.

Zeytinlikler hakkında bazı veriler de paylaşan Çevre Bakanı Murat Kurum "Birincisi 2002 yılına kadar, bu ülkede sadece 620 bin hektar zeytincilik alanı vardı. 20 yıldır yaptığımız çalışmalarla 2021 yılı sonu itibarıyla zeytin alanı büyüklüğümüzü tam 890 bin hektara çıkardık. İkincisi, ülkemizde bizden önce 101 milyon zeytin ağacı varken, 2021 yılı sonu itibarıyla bu sayıyı tam iki katı arttırarak, 192 milyona çıkardık." dedi.

Hazine Arazilerinin Tarıma Açılması

Hazine arazilerinin, ekilmeyen alanların tarıma açılacağı müjdesini de vererek "Çiftçimize bir müjde olarak Antalya'mızdan veriyorum. 2022 yılında, çok daha büyük oranda hazine arazimizi yine başta zeytin ve ayçiçeği olmak üzere, organik tarımın her türü için, çiftçimizin kullanımına açacağız." şeklinde konuştu. Üreticiler için de önemli bir açıklamada bulunarak zeytin üreticilerinin çiftçilerin rahat olsun diyen Bakan Kurum tüm alanlarda yeni stratejik adımlar atılacağını söyledi.