Çevre Bakanı Murat Kurum: 2035 yılına kadar kentsel dönüşüme girmemiş konut kalmasın istiyoruz

Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum kentsel dönüşüm konusunda "2035 yılına kadar tüm Türkiye’de kentsel dönüşüme girmemiş konut kalmasın istiyoruz” açıklamasında bulundu.
Çevre Bakanı Murat Kurum: 2035 yılına kadar kentsel dönüşüme girmemiş konut kalmasın istiyoruz

Emlak365.com - Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum gerçekleştirdiği bir takım ziyaretler kapsamında kentsel dönüşüm konusunda açıklamalarda bulundu. Kentsel dönüşümün önemine vurgu yapan Bakan Kurum depremin neden olduğu acıların yeniden yaşanmamasını istiyoruz dedi.

BAKAN KURUM'DAN KENTSEL DÖNÜŞÜM KONUSUNDA ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Çevre Bakanı Murat Kurum 1999 yılında yaşanan depremin hatıralarının halen hafızalarımızda olduğunu söyledi. O acıları yeniden yaşamak istemiyoruz diyen Bakan Kurum, Kocaeli'nin deprem şehri olduğunu ve hazırlıklı olunması gerektiğini söyledi. O acıların tekrar yaşanmaması için ise bütün konutların depreme hazır hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

Bu noktada uygulanacak kentsel dönüşüm stratejisi hakkında bilig veren Bakan Kurum şu ifadeleri kullandı. "Kentsel dönüşüm strateji çerçevesinde en acil, en öncelikli dönüşümden başlamak suretiyle her yıl belli miktardaki bir konutun dönüşümünü inşallah başlatıyor olacak Büyükşehir Belediyemiz ve inşallah bizim tüm Türkiye’de bu hayalimiz var. 2035 yılına kadar tüm Türkiye’de kentsel dönüşüme girmemiş konut kalmasın istiyoruz"

Bakan Kurum konuşmasının devamında ise Türkiye'nin birçok doğal afetle karşı karşıya kaldığını sötledi. Başta Çevre Bakanlığı olmak üzere devletin böyle durumlara hazır olduğunun altını çizen Murat Kurum "Biz devletimiz Cumhurbaşkanımız liderliğinde afet olur olmaz tüm teşkilat ve bakanlıklarıyla birlikte sahada seferberlik ruhuyla birlikte hareket ediyoruz. Vatandaşımızı hiçbir zaman açta, açıkta bırakmadık." ifadelerini kullandı. Çevre Bakanı konuşmasını ise her zaman vatandaşların yanında olunduğunu ve tüm işlerin de el birliği ile yapıldığını söyledi.