Çevre Bakanı Murat Kurum: 52 Milyon Metrekare Devlet Arazisi Ederinin Yarısına Çiftçilere Kiralandı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum geçtiğimiz dönemlerde başlanan devlet arazisi kiralama uygulamasına dair bazı veriler paylaştı.
Çevre Bakanı Murat Kurum: 52 Milyon Metrekare Devlet Arazisi Ederinin Yarısına Çiftçilere Kiralandı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum geçtiğimiz dönemlerde başlanan devlet arazisi kiralama uygulamasına dair bazı veriler paylaştı. Bakan Murat Kurum konuşmasında ne kadar arazinin kiralandığına ilişkin bilgiler verirken bu konuda çiftçilere sağlanan kolaylıklara hakkında da açıklamalar bulundu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya Tarım Orman Sektörü Telekonferans Toplantısı'na katıldı.



Toplantı kapsamında Çevre Bakanlığı olarak tarım adına atılan adımları ve gerçekleştirilen çalışmalara dair bilgi veren Çevre Bakanı Murat Kurum çiftçilerin yanlarında olduklarını, çiftçilerin her daim destekleneceğini söyledi.



DEVLET ARAZİLERİNİN KİRALANMASI



Konya Tarım Orman Sektörü Telekonferans Toplantısı katılımcılarına tarım adına Çevre Bakanlığı'nın başlattığı uygulamalar hakkında bilgiler veren Murat Kurum,2018 yılındabaşlatılan bir uygulamaya dair son verileri açıkladı.



Devlet arazilerinin çiftçilere kiralanması projesi kapsamında 50 bin çiftçinin bu uygulamadan yararlandığını söyledi. Uygulama ile devlet arazilerinin tarım alanında değerlendirildiğini ifade eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum şu ifadeleri kullandı.



"Bu çerçevede ecrimisil bedelin yarısı üzerinden 10 yıla kadar doğrudan kiralama imkanını çiftçimize sunduk. O günden bugüne yaklaşık 50 bin çiftçimizle yaklaşık 571 milyon metrekare alan üzerindeki kira sözleşmelerini tamamladık. Konya'mızda 2 bin 500 çiftçimize yaklaşık 52 milyon metrekare araziyi kiraladık. Bu da Türkiye'deki arazinin yaklaşık yüzde 10'u demek. Bu anlamda tarım şehri Konya'mız için önemli bir adımı yine Tarım ve Orman Bakanlığımızla atmış olduk."



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum konuşmasının sonunda ayrıca corona virüs önlemleri kapsamında çiftçilere sağlanan destekler hakkında bilgi vererek çiftçilerin nisan, mayıs ve hazirana ait taksitlerinin ertlendiğini ifade etti.



Emlak365.com