Çevre Bakanı Murat Kurum açıkladı! Yeni konut kampanyası başlatılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum bir açıklama yaparak yeni konut kampanyası başlatacaklarını duyurdu. Bu yeni konut kampanyası orta ve üst gelir grubu vatandaşlar için yapılacak.
Çevre Bakanı Murat Kurum açıkladı! Yeni konut kampanyası başlatılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum bugün bir açıklamada bulunarak yeni konut kampanyası başlatılacağını ilan etti. Dar gelirli vatandaşlar için TOKİ üzerinden başlatılan İlk Evim İlk İşyerim Sosyal Konut Projesi çok büyük bir ilgi gördü. Ancak bu konut kampanyası sadece dar gelirli vatandaşlara yönelikti. Şimdi ise orta ve üst gelir grubu vatandaşlar için de konut kampanyası başlatılacak.

YENİ KONUT KAMPANYASI AÇIKLANACAK

Yeni konut kampanyası hakkında bilgi veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Ekim ayının sonunda veya Kasım ayının başlarında yeni bir konut kampanyasını daha duyuracağız. Bu konut kampanyası sadece orta ve üst gelir grubundaki vatandaşlarımız hitap edecek. Emlak Konut eliyle yürütülecek olan kampanyada da tıpkı sosyal konutlarda olduğu gibi cazip imkanlar yer alacak.” dedi.

KONUT VE KİRA FİYATLARI DÜŞECEK

Yeni kampanya ile beraber konut ve kira fiyatlarının ciddi derecede gerileyeceğini belirten Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “yeni konut kampanyası için çalışmalarımızı tamamlamak üzereyiz. Yine bu müjdeyi kamuoyuna Sayın Cumhurbaşkanımız duyuracak. Şu anda sosyal konut projesi ile konut ve kira fiyatlarında hissedilir düşüşler olduğunu görüyoruz. O kampanyayı da başlattığımızda konut ve kira fiyatlarının ciddi anlamda gerileyeceğini düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

MARKALI KONUTLAR AVANTAJLI İMKANLARLA SATILACAK!

Orta ve üst gelir grubundaki vatandaşlar için geçmiş yıllarda da kampanyalar düzenlenmişti. Emlak Konut güvencesiyle yürütülen o kampanyalarda markalı konut projelerinde bulunan konutlar satışa çıkarılıyor. Bu konutları satın alacak olan vatandaşlara kredi imkanı sağlanıyor. Önceki kampanyalarda hem ödemesiz dönem hem de düşük faizli kredi imkanı sağlanmıştı. Şimdi açıklanacak olan yeni kampanyada da benzer avantajların olabileceği tahmin ediliyor.