Çevre Bakanı Murat Kurum Ankara Projelerinin Temel Atma Töreninde Konuşup Teslim Tarihlerini Açıkladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum bugün Ankara'da bazı temel atma ve açılış törenlerine katıldı. Bakan Murat Kurum Ankara'daki projeler hakkında açıklamalarda bulundu.
Çevre Bakanı Murat Kurum Ankara Projelerinin Temel Atma Töreninde Konuşup Teslim Tarihlerini Açıkladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum bugün Ankara'da bazı projelerin temel atma törenlerine ve açılışlarına katıldı. Beypazarı'nda düzenlenen toplu açılış törenine katılan Bakan Murat Kurum, Hıdırlıktepe Sosyal Tesisi ve Rekreasyon Alanı, Beypazarı Belediyesi Yeni Hizmet Binası, Hayvan Pazarı ve mezbahane, TOKİ'nin yaptığı 428 konut ve 12 iş yeri, Yeni Sanayi Sitesi, Fen İşleri Müdürlüğü Atölye Binası, Necmettin Erbakan Kültür Merkezi, Meyve Bahçesi, Çiçek ve Sebze Serası, Beypazarı Hükümet Konağı ve KYK Yurdu için açılış ve temel atma organizasyonlarına iştirak etti.

BEYPAZARI TOKİ KONUTLARI EKİM 2022'DE TESLİM EDİLECEK!

Beypazarı'nın 500 yıllık kadim bir yerleşim yeri olduğunu söyleyen Bakan Murat Kurum, "500 yıllık Beypazarı bugün hala aynı güzelliğiyle karşımızda duruyor. İnşa çalışmalarımızda şehrimizin yöresel dokusuna ve yatay mimariye önem vererek devam ediyoruz. Beypazarı'nda mahalle kültürünü önemseyen, komşuluk ilişkilerini güçlendiren, enerji verimli ve sıfır atık uyumlu 428 konutumuzun ve 12 iş yerimizin temelini atıyoruz. TOKİ tarafından inşa edilecek bu projenin öngörülen maliyeti 135 Milyon TL'dir. Bu konutları ve işyerlerini Ekim 2022'de teslim edecek aşamaya getireceğiz." dedi.

SABİT TAKSİT VE UZUN VADE İLE KONUT SATIŞI

TOKİ'nin inşa edeceği Beypazarı konutları için açıklamalarını sürdüren Bakan Murat Kurum, "Beypazarı'nda bugün temelini attığımız TOKİ konutlarını işçisinden memuruna, ev hanımından esnafına kadar tüm vatandaşlarımız edinebilecekler. Beypazarlı kardeşlerimiz bu konutları sabit taksitle, cüzi bir peşinat ödemesi yaparak satın alabilecekler. Üstelik uzun vade imkanlarını da kendilerine sunacağız." ifadelerini kullandı.

BEYPAZARI SANAYİ SİTESİ KASIM 2022'DE TAMAMLANACAK

Beypazarı Sanayi Sitesi hakkında da konuşan Bakan Murat Kurum, "Türkiye'nin genelinde yeni sanayi siteleri kurmaya devam ediyoruz. Çok sayıda ilde projelendirip inşa çalışmalarına başladık. Bunlardan birisi de Beypazarı Sanayi Sitesi olacak. 3 bin metrekarelik bir alana inşa edeceğimiz bu sanayi sitesi iklim dostu olacak. Bu projemizi de Kasım 2022'de tamamlamış olacağız." şeklinde konuştu.