Çevre Bakanı Murat Kurum müjdeye müjde ekledi! TOKİ'den ucuz değil çok ucuz taksitle konut satılacak "Aidat Öder Gibi"

Son Dakika Haberi; Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum hem kira zam oranlarına tavan sınır oranı hakkında hemde Erdoğan'ın müjdeleyeceği TOKİ'den ucuz konut satışlarına ilişkin açıklamada bulundu.
Çevre Bakanı Murat Kurum müjdeye müjde ekledi! TOKİ'den ucuz değil çok ucuz taksitle konut satılacak "Aidat Öder Gibi"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum konut sektörü için atılacak adımları açıkladı. Bu kapsamda hem kira fiyatlarına bir düzenleme geleceği müjdesini veren Bakan Kurum ikinci müjdeyi satılık konutlar için verdi.

KİRA GİBİ DEĞİL AİDAT ÖDER GİBİ KONUT SATILACAK

TOKİ'den ev almak isteyenler için müjdeli haber Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'dan geldi. Bakan Kurum yaptığı açıklamasında 81 şehirde yeni projenin faaliyete geçirileceğini söyledi. Ağustos ayına işaret eden Bakan Kurum detayların Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacağını söyledi.

Konut satışları hakkında Çevre Bakanı Murat Kurum "Vatandaşlarımız aidat öder gibi taksit ödeyerek ev sahibi olacaklar. 81 ilde vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu alanlarda bu projeyi gerçekleştireceğiz. Projeyi Cumhurbaşkanımız ağustos ayında açıklayacak." açıklamasında bulundu.

Çevre Bakanı Murat Kurum müjdeye müjde ekledi! TOKİ'den ucuz değil çok ucuz taksitle konut satılacak "Aidat Öder Gibi"

KİRA ZAM ORANLARINA TAVAN FİYAT DÜZENLEMESİ

Milyonlarca kiracı ve ev sahibi ilgilendirecek olan tavan fiyat uygulaması hakkında da son detayları açıkladı. Yasal zam oranlarını hatırlatan Bakan Kurum ayrıca vatandaşların aykırı durumlarda ne yapması gerektiğini açıkladı.

Murat Kurum bu konu hakkında "Kira artışlarını TÜFE'ye uygun yapmak zorundayız. Kanunen böyle olması gerekiyor. Ama maalesef fırsatçılık yapan ve açıklanan rakamların üstünde zam yapan kişiler var. Bu zamlar kanuna aykırıdır. Kanunen yapılacak kira sözleşmesine aykırıdır." dedi.

Bu noktada vatandaşları da uyaran Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum böyle yapılan artışlar olduğu durumlarda vatandaşların mahkemeye başvurması gerektiğini söyledi. Mahkeme dışında vatandaşların TÜFE üstü artış yapanları bakanlığa bildirmelerini istedi.

Zam oranlarında sınırları aşanlara yönelik atılacak adımlar hakkında ise Bakan Kurum "TÜFE üstü kira artışı yapana kanuni mueyyideyi uygulayacağız. 4 bakanlık çalışıyoruz. Bir hafta 10 gün içinde çalışmayı meclisimize göndereceğız."dedi.

HAZİNE ARSALARIN KONUT YAPIMI İÇİN SATILMASI

Birkaç gün önce duyurulan ve gayrimenkul sektörünün heyecanlanmasına neden olan hazine arsalarının konut için ucuza satılması konusunda da açıklamalar geldi. Çevre Bakanı Murat Kurum hazine arazilerinin satışı hakkında "Büyükşehirlerdeki Hazine arazilerini evi olmayanların ev sahibi olması için devreye sokacağız. Küçük sanayi sitelerinde işyerlerini de kamu eliyle düşük bedelle yapacağız." açıkalamsında bulundu.