Çevre Bakanı Murat Kurum'dan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi Açıklaması! 145.300 Adet Fidan Toprakla Buluşuyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tartışmaları devam eden Atatürk Havalimanı’na yapılacak olan millet bahçesi ile alakalı yeni bir açıklamada bulundu.
Çevre Bakanı Murat Kurum'dan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi Açıklaması! 145.300 Adet Fidan Toprakla Buluşuyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum bugün İstanbul’da önemli bir kentsel dönüşüm projesinin temel atma törenine katıldı. Güngören ilçesinde Gençosman Mahallesi’nde bulunan Şişecam konutlarına dair kentsel dönüşüm projesinde temel atıldı. Bu proje kapsamında 300 konut ve 10 adet de dükkan inşa edileceği bildirildi.

Temel atma töreninde bir konuşma yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “46 adet millet bahçesi kazandırıyoruz. 2,2 milyon metrekare büyüklüğündeki 13 millet bahçemizin yapımını tamamladık ve vatandaşlarımızın hizmetine açtık. Diğer millet bahçelerimizi de etaplar halinde tamamlayıp vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Bu millet bahçeleri 2023 yılına kadar yapılmış olacak.” dedi.

145.300 ADET FİDAN TOPRAKLA BULUŞUYOR

İstanbul’daki en özel projenin Atatürk Havalimanı’na yapılacak olan millet bahçesi olduğunu belirten Bakan Murat Kurum, “İstanbul’daki en özel projemiz şüphesiz Atatürk Havalimanı’nın bulunduğu alana yapılacak olan millet bahçesi olacak. Bu Pazar günü 145.300 adet fidanımızı milletimizin coşkusuyla beraber toprakla buluşturacağız. Tamamlandığında İstanbul çok önemli bir millet bahçesine kavuşmuş olacaktır.” ifadelerini kullandı.

İnşa edilecek millet bahçesinin çok kapsamlı bir proje olduğunu belirten Bakan Murat Kurum, “Atatürk Havalimanı’na yapacağımız millet bahçesi tamamlandığında bilim merkezlerinden bisiklet yollarına, spor alanlarından sanayi atölyelerine, yeşil alanlardan çok sayıda sosyal donatıya sahip bir yeşil alan olacak. Bu millet bahçesi İstanbul’un akciğeri olacak.” şeklinde konuştu.

İSTANBUL'UN AKCİĞERİ OLACAK PROJEYE KARŞI ÇIKIYORLAR!

Atatürk Havalimanı’nda yapılacak olan millet bahçesini eleştirenlere de yanıt veren Bakan Murat Kurum, “Biz böyle devasa bir eser ortaya koymaya çalışırken birileri çıkıp yapılamaz diyorlar. Mega projeleri bugüne kadar hep bu anlayışla mahkeme salonlarına taşıdılar. Taş üstüne taş koymayanlar İstanbul’un akciğeri olacak projeye karşı çıkıyorlar. Vatandaşlarımızın buluşacağı bu yeşil alan projesine karşı çıkıyorlar. Biz buraya ne yapılacağını açıkladık ama hala daha çıkıp inşaat yapılacak diyorlar. Oysa buraya yeşil alan yapılacağını daha önceden açıklayan da kendileriydi.” dedi.

Emlak365.com