Çevre Bakanı Murat Kurum'dan Gediz Havzası Açıklaması

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Gediz Havzasının temiz tutulması konusunda açıklamalarda bulundu.
Çevre Bakanı Murat Kurum'dan Gediz Havzası Açıklaması

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Gediz Havzasının temiz tutulması konusunda açıklamalarda bulundu. Bu alanda yürütülen daha önceki projelere ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Kurum, bakanlığın bu alanda bir yıl içinde gerçekleştirdiği çalışmalara ilişkin bilgiler verdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum basın mensuplarına yapmış olduğu konuşmasında, Çevre Bakanlığı olarak Gediz Havzası'nın temiz tutulması adına önemli çalışmalar gerçekleştirildiğini söyledi. Bu tür çalışmaların Çevre Bakanlığı tarafından 81 şehirde yürütüldüğünün altını çizen Bakan Murat Kurum, 2019 yılında 54 bin 163 çevre denetimi gerçekleştirildiğini vurguladı.



BAKAN KURUM'DAN GEDİZ HAVZASI AÇIKLAMASI



Çevre Bakanı Kurum konuşmasında Gediz Havzasına ilişkin genel bilgileri aktardı. Gediz Havzasının, Kütahya'da Murat ve Şaphane Dağları'ndan doğduğunu ve İzmir Körfezine döküldüğünü ifade eden Bakan Kurum bu havzanın bölge için çok önemli olduğunu ifade etti.



Burada gerçekleştirilen denetimlere değinen Bakan Kurum numuneler alındığını çalışmaların yapılacağını vurguladı.



"Bu konuda çevre mevzuatımıza uygun olmayan işletmelere cezai işlemler ve kapatma işlemleri yapacağız. Amacımız ülkemizdeki tüm havzalarımızı korumak. Bu çerçevede 2015 yılında bölgemize ilişkin bir çevre projesi başlattık. Bu proje kapsamında Gediz Havzası'nda 27 adet atık su arıtma tesisi ile 20 belediyeye atık su arıtma tesisi inşası gerçekleştirdik. Bölgenin nüfusunun yaklaşık yüzde 95'ine atık su hizmeti veriyoruz."



Bakan Kurum konuşmasının sonunda denetimlerin 33 ayrı noktada başlatalacağını ifade ederek çalışmaların bir hatfa içerisinde başlayacağını duyurdu.



Emlak365.com