Çevre Bakanı Murat Kurum'dan İYİ Parti Milletvekili Aylin Cesur'a Salda Gölü Tepkisi

İyi Parti Milletvekili Aylin Cesur tarafından Salda Gölü'ne dair yapılan açıklamalara Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan açıklama geldi.
Çevre Bakanı Murat Kurum'dan İYİ Parti Milletvekili Aylin Cesur'a Salda Gölü Tepkisi

İyi Parti Milletvekili Aylin Cesur tarafından Salda Gölü'ne dair yapılan açıklamalara Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan açıklama geldi. Murat Kurum konuşmasında bizim en büyük mirasımız evlatlarımıza bırakacağımız edeptir, dedi ve yapılan açıklamaları kınadığını ifade etti.

'Kovid-19 Salgını ve Çevremizin Geleceği' temalı toplanıya katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum burada bir konuşma yaptı. Konuşmasında, Çevre Bakanlığı olarak yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Kurum daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.



ÇEVRE BAKANI MURAT KURUM'DAN SALDA GÖLÜ AÇIKLAMASI



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum açıklamalarının önemli bir bölümünde doğanın korunmasına ilişkin çalışmalara değindi. Bu kapsamda Nisan ayında gerçekleştirilen Çevre ve Tabiat Varlıkları Kurulu'nun ilk toplantısını hatırlatan Bakan Kurum, o toplantıda gelecek nesillere daha temiz bir ülke bırakılması konusunda önemli adımlar atıldığını söyledi.



'Kovid-19 Salgını ve Çevremizin Geleceği' temalı toplanında bu kapsamda önemli bir adım olduğunu vurgulayan Bakan Kurum bu toplantıyla hem alınan kararların gözden geçirileceğini hemde daha büyük adımlar atılacağını söyledi.



Bu noktada kendisine hatırlatılan İyi Parti Milletvekili Aylin Cesur'un Salda Gölü konuşmasına değinen Bakan Murat Kurum şu ifadeleri kullandı.



"Bizim en büyük mirasımız evlatlarımıza bırakacağımız edeptir. Ben vekilin hele de bir bayan vekilin yapmış olduğu açıklamayı esefle kınıyorum. Biz Salda'yı da Türkiye'deki tüm doğal alanları da edebimiz ile koruyacağız ve gelecek nesillere bize bırakılan bu mirası koruyarak bırakacağız. Vekile tavsiyemiz edebini koruması ve çocuklarımıza örnek bir davranış sergilemesidir"



Emlak365.com