Çevre Bakanlığı'ndan Kentsel Dönüşüme Dayalı 1920 TL'ye Taşınma Yardımı

Devlet tarafından sağlanan destek ödemelerinden birisi de kentsel dönüşüm projeleri kapsamında yapılan taşınma yardımları.
Çevre Bakanlığı'ndan Kentsel Dönüşüme Dayalı 1920 TL'ye Taşınma Yardımı

Devlet tarafından sağlanan destek ödemelerinden birisi de kentsel dönüşüm projeleri kapsamında yapılan taşınma yardımları. Bu yardım ödemeleri kimlere kaç TL olarak sağlanır, başvurular nereye yapılır? Tüm detayları ile haberimizde ele alıyoruz.

Bilindiği üzere Türkiye geniş kapsamlı bir kentsel dönüşüm projesi başlattı. Başlatılan bu proje kapsamında evleri kentsel dönüşüme alınan vatandaşlara çeşitli destek ödemeleri yapılıyor. Bu ödemelerin en bilinini kira yardımı olurken bunun dışında taşınma yardımı ödemesi de yapılıyor.



KENTSEL DÖNÜŞÜM TAŞINMA YARDIMI



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projelerinde yer alan vatandaşlar taşınma süreçlerinde yaşadıkları şehirlere göre devlet yardımı alırlar. Bu yardım ödemeleri vatandaşların yaşadıkları şehirlere göre değişmekte.



Kalabalık ve büyük şehirlerde taşınma yardımı tutarı artarken daha az nüfuslü bölgelerde bu oran azalıyor. Ayrıca bu yardım ödemeleri her yıl yenilenir. Bu kapsamda bu yıl içerisinde alınacak en yüksek taşınma yardımı ödemesi 1920 TL'dir. Bu rakam İstanbul, Ankara ve İzmir için geçerlidir. Bunun yanında ise Adana, Bursa, Konya, Antalya gibi şehirlerde yaşayan vatandaşlara 1810 TL ödeme yapılır.



Başvuru İşlemleri



Kentsel dönüşüme dayalı taşınma yardımı başvuruları ise Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlükleri ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine yapılır.



Emlak365.com