Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan Büyük Kentsel Dönüşüm Müjdesi Geldi!

Türkiye her gün yeni bir depremle sallanırken depreme hazırlık safhasında hayati önem taşıyan kentsel dönüşüm projeleri hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum çok önemli açıklamalarda bulundu.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan Büyük Kentsel Dönüşüm Müjdesi Geldi!

Türkiye her gün yeni bir depremle sallanırken depreme hazırlık safhasında hayati önem taşıyan kentsel dönüşüm projeleri hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum çok önemli açıklamalarda bulundu. Fikirtepe kentsel dönüşüm mağdurları ve Esenyurt konut mağdurları için de müjdeli haber veren Bakan Kurum bir yandan yıkıp bir yandan inşa ederek depreme hazır, modern bir ülke inşa edeceklerini söyledi. İşte Bakan Murat Kurum'un açıklamalarından önemli satış başları....

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum katıldığı özel bir televizyon kanalının canlı yayını ile önemli açıklamalarda bulundu.



BAKAN MURAT KURUM: FİKİRTEPE KENTSEL DÖNÜŞÜM VE ESENYURT KONUT MAĞDURLARI İÇİN MÜJDEYİ VERELİM!



Seslerini duyurmak için sık sık eylem yapan konut mağdurlarına da müjdeli haber veren Bakan Murat Kurum canlı yayında yapmış olduğu açıklamasında "Esenyurt'ta konut mağdurları var. Belki yazmışlardır. Fikirtepe'de kentsel dönüşüm projesi devam ediyor. Kadıköy Belediye Başkanı'yla da görüştük.



Yürütmeyi durdurma iptal süreci geldi. Fikirtepe'de yeni imar planı yapıyoruz. Müjdeyi verelim. Diğer taraftan ben de gittim. Buradan da söylüyorum. Daha önceden bir sözleşme yapmışlar. Mağdur olan vatandaşlar da yükleniciler de var. Esenyurt'a da dedik ki müteahhit nezrinde tek taraflı sözleşmeyi bitirebilirsiniz.



Vatandaşlarımız gelsin anlaşsın mağduriyet varsa sözleşmeleri feshetsinler, yine geliriz kira yardımı yaparız. Taşınma yardımı yaparız. Biz oradaki işleri yaparız. süreçlere ilişkin desteği vereceğiz" diyerek desteklerinin süreceğini dile getirdi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan Büyük Kentsel Dönüşüm Müjdesi Geldi!



KENTSEL DÖNÜŞÜM TÜM TÜRKİYE'DE HIZ KESMEDEN SÜRECEK!



Türkiye'nin son dönemde yaşadığı depremlere de değinen Bakan Kurum bugün Kağıthane'de 688 konutun kentsel dönüşüm projesine ilişkin temel atma töreni düzenleyeceklerini belirterek kentsel dönüşümde yaşanan en büyük sorunları yerinde ve gönüllü dönüşüm olarak açıkladı. İstanbul'da 117 bin konutu dönüştüreceklerini belirten Bakan Kurum az katlı yatay mimariyi tüm Türkiye'ye yaymak istediklerini dile getirdi.



Emlak365.com