Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Destekleri! Kiracılara Aylık 1.150 TL Kira Yardımı, 5 Bin 750 Lira Taşınma Yardımı

Devletin kira yardımları ve destek ödemeleri tüm hızı ile sürüyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2020 yılı için açıkladığı program kapsamında kentsel dönüşüm kira desteği olarak evini kentsel dönüşüme verenler için illere göre belirlenmek üzere aylık 1.150 liraya varan kira desteği ödenirken taşınma desteği olarak ise 5 bin 750 lira ödeme yapılıyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı kaç ay, taşınma yardımı nasıl alınır, devletin kira yardımı başvurusu nereden, nasıl alınır, başvuru şartları nel
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Destekleri! Kiracılara Aylık 1.150 TL Kira Yardımı, 5 Bin 750 Lira Taşınma Yardımı

Devletin kira yardımları ve destek ödemeleri tüm hızı ile sürüyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2020 yılı için açıkladığı program kapsamında kentsel dönüşüm kira desteği olarak evini kentsel dönüşüme verenler için illere göre belirlenmek üzere aylık 1.150 liraya varan kira desteği ödenirken taşınma desteği olarak ise 5 bin 750 lira ödeme yapılıyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı kaç ay, taşınma yardımı nasıl alınır, devletin kira yardımı başvurusu nereden, nasıl alınır, başvuru şartları neler? Soruların yanıtları haberimizde...

Korana virüs krizi nedeni ile binlerce kiracı ödemede zorluk yaşamaya başlarken kira desteği konusunda ise araştırmalar arttı.



Devletin kira yardımları arasında yer alan kentsel dönüşüm kira yardıım ödemeleri ise tüm hızı ile sürüyor.



2020 YILI İÇİN ÖDENEN KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI KAÇ AY?



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ödemeleri arasında yer alan kentsel dönüşüm kira yardımı belirli süreli olarak ödenmektedir.



Program kapsamında kaç aylık ödeme yapılacağı ise kentsel dönüşüme giren yapının bulunduğu alana göre belirlenmektedir. Örneğin devlet tarafından açıklanan ve Resmi Gazete ile yayımlanan rezerv alan ve riskli yapı alanı içerisinde ilan edlen konutlara 48 aylık kira yardımı ödemesi gerçekleştirilirken bu alanların dışında kalan bölgelerde ise kentsel dönüşüm kira yardımı 18 ay süreli olarak devam etmektedir.



KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI OLARAK KAÇ LİRA ÖDENMEKTEDİR, DEVLETİN KİRA YARDIMI DESTEĞİ KAÇ TL?



İllere göre kentsel dönüşüm kira yardımı tutarı belirlenmekte olup bu rakamlar her sene Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ilan edilmektedir.



2020 yılı için bu rakamın Haziran ayının ilk haftası içerisinde açıklanması beklenirken bu rakam ilan edilene kadar kentsel dönüşüm kira desteği en düşük 715 ilra ve en yüksek 1.150 TL olarak ödenmektedir.



Söz konusu rakam illere göre belirlenmekte olup en yüksek aylık kira yardımı Ankara, İstanbul ve İzmir kira yardımı tutarı olarak ödenen 1.150 lira olarak uygulanmaktadır.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Destekleri! Kiracılara Aylık 1.150 TL Kira Yardımı, 5 Bin 750 Lira Taşınma Yardımı



KİRACILARA DEVLETTEN TAŞINMA YARDIMI OLARAK 5 BİN 750 TL HİBE PARA DESTEĞİ ÖDEMESİ YAPILACAK!



Devletin destek ödemeleri arasında yer alan bir diğer ödeme olarak ta taşınma yardımı öne çıkmaktadır. Oturduğu ev kentsel dönüşüme giren kiracılara devlet en düşük 3 bin 575 TL, en yüksek 5 bin 750 lira taşınma desteği olarak tek seferlik ödeme yapmaktadır.



Bu yardımdan yararlanmak isteyen kişilerin oturdukları evin kentsel dönüşüm kapsamına alınması yeterlidir.



KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI VE TAŞINMA DESTEĞİ PARASI BAŞVURUSU NEREDEN, NASIL YAPILIR?



Ödenen bu desteklerden yararlanmak isteyen kişilerin kentsel dönüşüm kira yardımı başvuru evrakları arasında yer alan; Kimlik belgesi, Adres belgesi, yıkılan riskli yapının güncel taşınmaz kaydı, riskli yapının yıkıldığını gösteren belge ile taşınmazın bağlı olduğu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı il ve ilçe müdürlüklerine yapılmaktadır.



Emlak365.com