Çimento fiyatlarına Ekim zammı! İşte 1 torba çimentonun yeni fiyatı!

Ekim ayı çimento fiyatları merak ediliyor. Çimento fiyatları ne kadar oldu? 1 torba çimentonun fiyatı kaç TL’ye yükseldi? Çimento piyasasında son gelişmeler neler? Enerji fiyatlarındaki artış çimento fiyatlarını nasıl etkiledi?
Çimento fiyatlarına Ekim zammı! İşte 1 torba çimentonun yeni fiyatı!

İnşaat sektörü maliyetler ile alakalı olarak sıkıntı yaşamaya devam ediyor. İnşaat malzemelerindeki maliyet artışları sektörde çok önemli bir sorun olmayı sürdürüyor. Çimento fiyatları ile alakalı olarak son günlerde önemli gelişmeler yaşanmaya devam ediliyor. Fiyatlar artarken inşaat maliyetleri de yükseliyor.

ÇİMENTO FİYATLARINA ENERJİ MALİYETİ ZAMMI

Çimen üretiminde yoğun bir enerjinin kullanılmasından dolayı son dönemlerde meydana gelen enerji fiyat artışları bu piyasayı da derinden etkiledi. Çimento fiyatları artarken piyasada farklı koşullar işlemeye başladı. İç piyasada inşaatların azalmasından dolayı talepler de azaldı. Buna karşın çimento sektörünün 2021 yılında ayakta tutan dış piyasada da bozulmalar yaşanıyor. Çimento ihracatında elde edilen toplam gelir artsa da satılan çimentonun miktarında azalma kaydedildi.

ÇİMENTO İNŞAATLARIN CAN DAMARI

Betonun hammaddesi olan çimento inşaatlar için olmazsa olmaz bir yapı malzemesi olarak dikkat çekiyor. Tüm inşaatlarda kullanılması zorunlu olan bu malzemenin fiyat değişimleri toplam maliyeti çok yakından etkiliyor. Betonarme yapılarda en düşük çimento maliyeti elde edebilmek için firmalar ve şahıslar ucuz çimento için arayışlarını devam ettiriyorlar.

PAZARLIK YAPILIYOR!

Çimento piyasasında Türkiye’de bölgesellik ön plana çıkıyor. Üretim yapan fabrikalar kurulu oldukları şehirlere yakın illerde piyasaya hakim oluyorlar. Nakliye maliyetini azaltan bu durum esasında bir maliyet zorunluluğundan kaynaklanıyor. Ancak yine de bir tekel oluşması çeşitli yollarla engellenebiliyor.

ÇİMENTO FİYATLARI NE KADAR OLDU?

1 kg gri çimento: 11,80 TL
3 kg gri çimento: 12,00 TL
5 kg gri çimento: 13,50 TL
50 kg gri çimento: 89,99 TL
1 kg beyaz çimento: 10,00 TL
3 kg beyaz çimento: 24,00 TL
5 kg beyaz çimento: 33,90 TL
50 kg beyaz çimento: 104,99 TL